Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Norsko vs. Česko

Česko vs. Norsko 2019 © google.com

V sobotní večer se utkají Norsko vs. Česko. Oba týmy již mají za sebou svá úvodní vystoupení. Češi získali 2 body, Norsko ani jeden.

MS hokej 2024: První vystoupení Česka a Norska

Česko i Norsko mají své úvodní zápasy na Mistrovství světa v hokeji 2024 za sebou. Zatímco Česko zdolalo Finsko až v samostatných nájezdech 1:0, Norsko prohrálo se Švýcarskem 2:5. Patrick Thoresen se podepsal pod oběma góly, na které asistoval.

U Norska se asi nedalo předpokládat, že by porazilo Švýcarsko, rozhodla až druhá třetina, kterou Švýcarsko vyhrálo 3:0.

Česko zvládlo psychický nápor a vyhrálo úvodní zápas, přestože se v něm prosadil Ondřej Palát, branka však nakonec nebyla uznána kvůli postavení Davida Tomáška v brankovišti. V nájezdech se prosadili Ondřej Kaše a Roman Červenka a získali tak pro Česko cenné dva body.

Oba týmy se tedy střetnou den po jejich zápasech. Český tým má méně času na odpočinek a více odehraných minut, ale dopředu je poženou fantastičtí fanoušci. Norsko je týmem, který bychom měli porazit. Nesmíme ale zapomenout, že mají v týmu dva zkušené hráče, Zuccarella a Thoresena.

Pokud brzy vstřelíme gól, ideálně více, nemělo by dojít ke komplikacím. Horší by to bylo v opačném případě, když by Norsko vstřelilo první gól.

Česko ustálo tlak veřejnosti

Česko zvládlo úvodní duel proti mírně favorizovanému Finsku až na nájezdy. V první třetině se pustili do Finů, ale své šance nedokázali proměnit. Svého soupeře přestříleli poměrem 10:1. Druhou třetinu jsme měli řadu dalších šancí, ale i Finsko začalo vystrkovat růžky. Na konci druhé třetiny se po enormním tlaku prosadil Ondřej Palát, ale gól nebyl nakonec uznán kvůli postavení Davida Tomáška v brankovišti. I ve druhé třetině jsme svého soupeře přestříleli.

Třetí třetina byla daleko více vyrovnanější a stálo při nás i štěstí, když Granlund orazítkoval břevno. V prodloužení střídala jedna akce druhou, ale gól nakonec nepadl. V samostatných nájezdech jsme byli úspěšnější, když se prosadili Ondřej Kaše a Roman Červenka. Na druhé straně se nedokázal prosadit ani jeden z Finů.

Výkon českých hokejistů byl skvělý, nicméně šlo vidět, že nám chybí střelec. Ve dvou tutových šancích selhal David Kämpf, který je spíše defenzivní útočník než typický útočník. Projevilo se, jak nám chybí střelec.

Pochvalu si ale vyslouží hlavně oba brankáři. Lukáš Dostál předvedl několik skvělých zákroků, stejně jako na druhé straně Harri Sateri. Oba dva gólmani byli po zásluze vyhlášeni za nejlepší hráče svých mužstev.

Norsko nepřekvapilo Švýcarsko

Norsko mělo jasný cíl, a to potrápit Švýcarsko. První třetinu se to seveřanům dařilo, když vytěžili z minima maximum. Norsko i Švýcarsko dali shodně po jednom gólu. Švýcaři přestříleli Nory 15:5 v první třetině.

Ve druhé třetině přišel zlom, když se Švýcaři dokázali třikrát prosadit v rozmezí 24. až 34. minuty. Patrick Thoresen si připsal v zápasu dva body za dvě asistence.

Třetí třetina skončila 1:1 stejně jako první třetině. Celkově Švýcarsko přestřílelo Norsko 40:15.


Srovnání

Poslední vzájemné zápasy:

2023, MS Riga

Česko

Norsko

2:0

2022, MS Tampere

Česko

Norsko

4:1

2019, MS Bratislava

Česko

Norsko

7:2

2017, MS Paříž

Česko

Norsko

1:0pp

2017, Přátelský zápas

Česko

Norsko

6:3


Vzájemné zápasy na MS je téměř totožná a jasně hovořící ve prospěch Česka:

2023, MS Riga

Česko

Norsko

2:0

2022, MS Tampere

Česko

Norsko

4:1

2019, MS Bratislava

Česko

Norsko

7:2

2017, MS Paříž

Česko

Norsko

1:0pp

2016, MS Moskva

Česko

Norsko

7:0

Umístění na posledních MS v hokeji:

Tým

MS 2013

MS 2014

MS 2015

MS 2016

MS 2017

MS 2018

MS 2019

MS 2021

MS 2022

MS 2023

Česko

7.

4.

4.

5.

7.

7.

4.

7.

3.

8.

Norsko

10.

12.

11.

10.

11.

13.

12.

13.

13.

13.

Tady Norsko se osmnáctým rokem drží v elitní společnosti hokejových zemí.

MS v hokeji 2024: Česko vs. Norsko

11. 5. 2024, 20:20

Pravděpodobná sestava ČR: P. Mrázek - R. Gudas, J. Krejčík, J. Rutta, M. Kempný, T. Kundrátek, L. Hájek, D. Špaček - O. Kaše, L. Sedlák, R. Červenka - D. Kubalík, D. Tomášek, O. Palát - M. Stránský, D. Kämpf, D. Voženílek - J. Flek, J. Kondelík, O. Beránek

Pravděpodobná sestava Norska: H. Haukeland - J. Johannesen, S. Solberg, I. Hansen, M. Norstebo, M. Krogdahl, C. Kasastul, S. Engebraten - M. Zuccarello, E. Salsten, P. Thoresen - T. Olsen, M. Vikingstad, T. Berg-Paulsten - M. Brandsegg-Nygard, P. Vesterheim, N. Steen - M. Ronnild, H. Salsten, A. Martinsen

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
45.7 ms