Tisíce studentů zahájily v Brně Majáles, v průvodu došly na výstaviště

foto Majálesový průvod vyráží z náměstí Svobody na brněnské výstaviště, kde se koná festival Brněnský Majáles 2024, 11. května 2024 Brno.

Brno - Tisíce studentů brněnských univerzit i středních škol se dnes dopoledne sešly na na náměstí Svobody, kde začala největší studentská slavnost Majáles. Pořadatelé usilovali o rekord v počtu účastníků v průvodu, který vyšel z náměstí na Výstaviště, ale podle jednoho z organizátorů Radima Karniše se to pravděpodobně nepovedlo. Účast byla obdobná jako v minulých ročnících, řekl ČTK.

"Slibovali jsme si díky příjemnému počasí, že bude lidí více," dodal Karniš. Průvod měl šest skupin. Pět jich bylo univerzitních, protože ve městě je pět vysokých škol, a jedna středoškolská. Součástí každé skupiny byl vůz s hudebníky. Jednou z kapel byli například Chinaski, zpívala také Ewa Farna či Mirai.

"Asi nejpočetnější byla Masarykova univerzita a VUT. Nejen díky tomu, že jsou to školy s nejvíce studenty, ale i díky popularitě kapel," řekl Karniš. Dále byly v průvodu Mendelova univerzita, Veterinární univerzita a Univerzita obrany.

Odpolední hudební festival na výstavišti má tři pódia, na nichž budou muzikanti hrát až do pozdních večerních hodin. Večer také pořadatelé vyhlásí krále a královnu Majálesu. Podle organizátora Michala Šamánka se účastní desítky tisíc lidí a podle informací na webu zbývaly dnes k dispozici poslední vstupenky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď