Word Zdarma

Naše webové stránky obsahují odkazy na partnerské weby. Pokud se prokliknete z našich stránek na stránky partnera a tam si zakoupíte jeho služby, obdržíme za zprostředkování provizi (Zjistit více informací). Tato forma spolupráce nijak neovlivňuje objektivnost našich recenzí. Každým nákupem přes proklik z našich stránek podpoříte naši redakci, abychom i do budoucna mohli tvořit kvalitní a užitečný obsah. Ďekujeme.

Důležité upozornění Všechny naše články píšou skuteční lidé. Nejsou to umělé texty od stroje.


WordPress Hero

Jak mít MS Word zdarma

Ať textové editory používáte na denní bázi, či jednou za uherský rok, jsou zkrátka naprosto základním softwarem, který by neměl chybět v žádném počítači. Licence za nejnovější verzi MS Word, nemluvě o předplatném kancelářského balíku Microsoft 365, nejsou právě levnou záležitostí, a není tak divu, že řada uživatelů hledá bezplatné alternativy. Pokud je to i váš případ, vyzkoušejte jeden z našich tipů na textové editory zdarma, které si představíme v dnešním článku. 

Online textové editory

Pokud v textovém editoru pracujete pouze příležitostně a zároveň máte při práci přístup k internetu, ideální volbou budou online textové editory, jako je Office Online, případně také alternativa od Google, Dokumenty. Oproti klasickým textovým editorům mají hned několik výhod: ke svým textům se dostanete prakticky z jakéhokoliv zařízení s přístupem k internetu, jsou zcela zdarma a nabídnou uživatelské prostředí, které znáte z desktopové aplikace MS Word (ač v případě Google Dokumentů s několika odchylkami). V neposlední řadě online textové editory umožňují snadné sdílení, automaticky se zálohují na serveru či umožňují spolupráci více osob současně. 

Poznámkový blok

V případě, že textový editor využíváte jen občas a jednoduchým poznámkám a zároveň nestojíte o složité vytváření účtu a přihlašování, či nemáte neustále přístup k internetu, možná si vystačíte také s aplikací Poznámkový blok, která je součástí všech operačních systémů Windows. 

Po spuštění aplikace se zobrazí prázdné okno, do kterého můžete zapisovat své poznámky a texty. Přestože aplikace nemá mnoho funkcí, umožňuje ukládání textů a souborů v různých formátech, jako je například .txt nebo .rtf. Ideální je zejména pro zápis krátkých poznámek, adres, úkolů a tak podobně. Poznámkový blok navíc podporuje některé základní funkce, jako je změna velikosti písma (avšak pouze v rámci celého textu) a použití klávesových zkratek.

LibreOffice Writer

Hledáte bezplatnou alternativu Wordu ve formě desktopové aplikace? Jednoznačnou volbou bude textový editor Writer, který je součástí open-source kancelářského balíku LibreOffice. Nabídne prakticky totožné funkce, jako MS Word, tedy psaní a úpravu textů, vytváření tabulek, grafů a seznamů, použití různých stylů a formátování, vkládání obrázků a dalších objektů.

Přestože je Writer plnohodnotnou alternativou, MS Word zpravidla nabídne více funkcí a nástrojů, zejména v oblasti formátování a práce s obrázky. Mírně se liší také uživatelským rozhraním, ale oba programy mají podobný základní styl rozvržení. Za zmínku stojí rovněž kompatibilita – zatímco MS Word je nejvíce kompatibilní s jinými produkty Microsoft Office, LibreOffice Writer je schopný pracovat s širokou škálou formátů souborů, včetně Microsoft Office, a mnoha dalších.

LibreOffice Writer, který si můžete bezplatně stáhnout, je určený pro operační systémy Windows, Linux i macOS.

Apache OpenOffice

Sáhnout můžete také po textovém editoru open-source kancelářského balíku Apache OpenOffice. Ten se v mnoha směrech podobá právě LibreOffice, se kterým ho pojí společné začátky. LibreOffice je však v současné době upřednostňovanou alternativou, jelikož se jeho vývoji aktivně věnuje větší množství vývojářů. OpenOffice navíc může mírně pokulhávat v oblasti kompatibility souborů. Na druhou stranu se jedná o dostačující textový editor pro všechny, kteří si vystačí se základními funkcemi a nemají příliš velké požadavky na zmiňovanou kompatibilitu. Stejně jako LibreOffice si lze textový editor od OpenOffice stáhnout a nainstalovat zcela zdarma.

WPS Office Writer

Další oblíbenou bezplatnou náhradou MS Word je textový editor WPS Office Writer, který je součástí kancelářského balíku WPS. Přestože ho poněkud zastiňuje známější LibreOffice, nabídne vše, co od bezplatného textového editoru, respektive kancelářského balíku, čekáte: formátování textu, vkládání obrázků, tvorby tabulek, použití šablon a tak podobně. Tento textový editor také podporuje několik souborových formátů, včetně formátu Microsoft Word (.docx) a OpenDocument Text (.odt). Další z výhod WPS Writeru je jeho uživatelsky přívětivé rozhraní a podpora mnoha jazyků. 

WPS Office Writer je kompatibilní s operačními systémy Windows, macOS a Linux. Verze pro Windows obsahuje také bezplatnou online verzi editoru, která umožňuje uživatelům přistupovat k dokumentům přes internet a pracovat s nimi odkudkoliv.

Softwaru, kterým lze nahradit MS Word, je více. Podívejte se na další zajímavé alternativy, které jsme pro vás přehledně shrnuli v článku Jakým softwarem efektivně nahradit MS Office?

Levné licence MS Office

Přestože všechny výše zmíněné textového editory představují plnohodnotnou alternativu, desktopový Word je zkrátka desktopový Word a mnoho uživatelů na něj jednoduše nedá dopustit. Pokud byste rádi u tohoto oblíbené editoru zůstali, ale nechcete platit vysoké částky za předplatné Microsoft 365 či nejnovější trvalé licence, vsadit můžete na levné starší licence. Přestože je k dispozici také Word, respektive MS Office z roku 2013, vzhledem k ukončené podpoře doporučujeme verze z roku 2016 a 2019. Ty pořídíte oproti trvalé licenci MS Word 2021 skutečně za zlomek ceny. 

Servis Repas Cz Logo

Servis-repas.cz

WHC10

Details


Sleva 10% na software licence na e-shopu servis-repas.cz. Kód lze uplatnit např. na nákup licencií Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Server, Microsoft Office, Project, Visio, Visual Studio, Práce s PDF, CAD software a mnoho dalších.
Premiumcdkeys Logo

PremiumCDkeys.com

websiteradar

Details


Sleva 10% na licence softwaru od známych značek jako Microsoft, Avast, Kaspersky a jiných.
Servis Repas Cz Logo Sleva 10%
Servis-repas.cz
Slevový kód
Sleva 10% na software licence na e-shopu servis-repas.cz. Kód lze uplatnit např. na nákup licencií Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Server, Microsoft Office, Project, Visio, Visual Studio, Práce s PDF, CAD software a mnoho dalších.
Premiumcdkeys Logo Sleva 10%
PremiumCDkeys.com
Slevový kód
Sleva 10% na licence softwaru od známych značek jako Microsoft, Avast, Kaspersky a jiných.
5/5 - (1 vote)

WooCommerce pluginy pro české a slovenské prostředí

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..