Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

SESTŘIH: Británie statečně vzdorovala, na obhájce však nestačila. Otočku řídil Bedard

Nastoupili proti outsiderovi, na výhru se však nadřeli. Obhájci titulu v úvodním utkání letošního šampionátu zvítězili nad Velkou Británií 4:2. Dvěma trefami se pod výsledek podepsal Connor Bedard.

Kirk, který ovládl s devíti trefami tabulku střelců play-off extraligy, překonal gólmana Joela Hofera už po 157 sekundách téměř od modré čáry, ale sudí Christoffer Holm a Kristian Vikman gól neuznali pro postavení stínícího Johnnyho Currana v brankovišti. Rozhodnutí potvrdili i po trenérské výzvě, po které se museli Britové bránit v oslabení.

Odolali i při trestu Bena O'Connora, po 41 sekundách zkrátil přesilovku Kanady Dylan Cozens a v oslabení úřadující šampioni inkasovali. Z pozice mezi kruhy se Kirk trefil k pravé tyči. Kanada odpověděla hned za půl minuty. Michael Bunting využil clony před Jacksonem Whistlem a překonal jej téměř od modré čáry.

Ve 26. minutě po nahození Olena Zellwegera trefil Brandon Hagel z otočil puk ze vzduchu ideálně k levé tyči. Kanada se ubránila při trestu Jacka McBaina a v čase 31:39 zvýšil náskok favorita z dorážky Bedard. Za necelé čtyři minuty osmnáctiletý talent, který debutuje na velké mezinárodní akci, skóroval podruhé. Po kombinaci Kaidena Guhleho a Nicka Paula poslal puk do odkryté branky.

V závěrečné části nejdříve Britové odolali při trestu Sana Ruoppa a ve 49. minutě zkorigoval výsledek po Kirkově přihrávce bekhendovým zakončením O'Connor.

Statistiky utkání Velká Británie – Kanada
zdroj: Wisehockey

Velká Británie – Kanada 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kirk (Mosey, Lake), 49. O'Connor (Kirk, Betteridge) – 9. Bunting (Byram), 26. Hagel (Zellweger, Dubois), 32. Bedard (Bunting, Zellweger), 36. Bedard (Paul, Guhle). Rozhodčí: Ch. Holm (Švéd.), Vikman (Fin.) – Gustafson (USA), Nyqvist (Švéd.). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 16 935.

Velká Británie: Whistle – M. Richardson, Ruopp, Mosey, Batch, D. Phillips, O'Connor, Sam Jones, Halbert – Dowd, Neilson, Lake - Curran, Perlini, Kirk – Betteridge, Lachowicz, Critchlow – Duggan, Davies, Shudra. Trenér: Russell.

Kanada: Hofer – Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger – Mercer, McBain, B. Tanev – Guenther, Cozens, Mangiapane – J. McBain, Dubois, Hagel – Bedard, Paul, Bunting – Greig. Trenér: Tourigny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články