U Zlína se objevil medvěd. ‚Rozeslali jsme varovné maily, ale nechceme lidi zbytečně děsit,‘ říká starosta

Zlínská radnice varuje před výskytem medvěda v okrajových částech města. Medvěd se objevil v lesích mezi zlínskou místní částí Kudlov, osadou Pindula a obcí Želechovice nad Dřevnicí. Podle svědků se pohyboval taky poblíž turistické trasy v Březovské ulici. Lidé by se měli v těchto lokalitách vyhnout nepřehledným místům v lese a psi by měli být uvázaní na vodítku.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medvěd (ilustrační foto)

Střety lidí s medvědy nejsou v Česku časté, ale například na Slovensku nejsou neobvyklé. | Zdroj: Profimedia

Zlínští policisté před medvědem varují. Starosta Ivo Thurner z hnutí STAN Radiožurnálu řekl, že obec obyvatelům rozeslala například varovné e-maily. Informaci zveřejnila taky na facebooku.

„Informovali jsme naše myslivce na našem katastru, takže oni budou zjišťovat informace, zda-li je nějaký pohyb. Nechceme dělat nějaká další opatření, abychom zbytečně lidi neděsili. Domníváme se, že může jít jen o to, že medvěd projde našim katastrem,“ říká Thurner.

Střety lidí s medvědy nejsou v Česku časté, ale například na Slovensku nejsou neobvyklé a staly se i politickým tématem. Značnou pozornost veřejnosti a politiků vyvolal například případ z letošního března, kdy medvěd zranil několik lidí ve městě Liptovský Mikuláš na severu země.

Leona Nevařilová, Eliška Balcárková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme