Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
RunCzech 2024

Bedard ukázal, v jaké pohodě hraje v první profesionální sezoně. Atmosféra je skvělá, byla to zábava, řekl

Pod pohodlný vstup do turnaje se podepsal dvěma góly včetně vítězné branky. Connor Bedard, v osmnácti letech hlavní hvězda Kanady, pomohl k triumfu nad Velkou Británií 4:2 v prvním utkání na mistrovství světa. Po duelu s outsiderem si pochvaloval jak spoluhráče z útoku, tak také hlavní město i atmosféru.

Connor Bedard
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kanada sice překvapivě prohrávala, ale po brzkém srovnání, které zařídil Michael Bunting o půl minuty později, se favorit rozjel k očekávanému zisku tří bodů. "Bylo to v pohodě. Byl to první zápas v tomto složení. Je tady hodně nových hráčů a trenérů. Vzájemně si na sebe zvykáme, ale celkově si myslím, že to bylo solidní. Určitě máme co zlepšovat, ale je to dobrý start," prohlásil spokojeně Bedard.

Talentovaný Bedard, jenž má za sebou první sezonu v NHL ve službách Chicaga, hrál ve formaci právě s Buntingem a Nickem Paulem. "Byl to náš první společný zápas. Jsou to dva skvělí hráči, je snadné s nimi hrát. Snažím se najít si místo a zjednodušit jim to," uvedl aspirant na nováčka roku NHL k vzájemné spolupráci, z níž dvakrát skóroval.

Poprvé si Bedard dojel volný puk a poslal ho chytře do protipohybu brankáře Jacksona Whistleho, ve druhém případě už těžil z nezištné přihrávky čahouna Paula, po které poslední jednička draftu NHL střílela do prázdné brány.

"Snažíme se zlepšovat. Nechceme, aby naše výkonnost klesala. Budeme se snažit o progres a zlepšení. Snad se nám to podaří," vyjádřil přání do dalších skupinových bojů.

Statistika Connora Bedarda v utkání Velká Británie – Kanada
zdroj: Wisehockey

Utkání sledovalo v pražské aréně téměř sedmnáct tisíc diváků. "Atmosféra byla skvělá. Nevěděl jsem co očekávat. V Evropě jsem už něco odehrál, ale nikdy na profesionální úrovni. Byla to zábava, diváci byli hlasití. Možná, že makali víc než my, jak skákali na tribunách. Bylo to zábavné," prohlásil Bedard. "Praha je krásné město. Máme štěstí, že tady můžeme být," dodal.

V utkání byl hodně vidět i Liam Kirk, britský kanonýr, jenž strávil poslední sezonu v Litvínově, kde se stal nejlepším střelcem celého extraligového play-off. Proti Kanadě mu sice nejprve odvolali branku, ale o něco později se už v přesilovce nemýlil a skóre zápasu otevřel, ve třetí třetině navíc přihrál Benovi O'Connorovi na snižující trefu na 2:4.

"Můj čas v Litvínově byl ohromný. Skvělá organizace, skvělé město, skvělí lidé, fanoušci i spoluhráči. Nemůžu říct nic špatného. Viděl jsem i několik (litvínovských) dresů, což bylo hezké," uvedl Kirk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články