Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 23. května 2024

Svátek slaví Vladimír, zítra Jana

Nizozemec Joost Klein byl vyhozen z Eurovize. Jen pár hodin před finálovým večerem!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Nizozemec Joost Klein byl vyhozen z Eurovize. Jen pár hodin před finálovým večerem!

Lenka Kučerová

11. května 2024 15:52

Joost Klein

V sobotu byl nizozemský zpěvák Joost Klein vyloučen z Eurovize organizátory soutěže. Rozhodli se tak v reakci na stížnost členky produkčního štábu, která obvinila zpěváka ze zastrašování. 

Evropská vysílací unie (EBU), která soutěž pořádá, uvedla na svém webu, že švédská policie incident vyšetřuje. Mělo k němu dojít po Kleinově vystoupení ve čtvrtečním semifinále. EBU dále zdůraznila, že není vhodné, aby zpěvák pokračoval v soutěži během probíhajícího právního procesu proti němu.

Švédská policie potvrdila, že prověřuje incident, který se měl odehrát v dějišti soutěže ve čtvrtek večer, a vyslýchala muže kvůli obviněním ze zastrašování, ale jeho jméno nezveřejnila. Podle informací ze stanice Sky News je Klein obviněn z verbálního vyhrožování produkčnímu štábu.

Video: Joost Klein - Europapa | YouTube

Nizozemský veřejnoprávní vysílatel Avrotros označil diskvalifikaci Kleina ze soutěže za nepřiměřenou a rozhodnutí organizátorů ho šokovalo, jak uvedl v e-mailu agentuře AFP.

Letošní Eurovizi poznamenala také válka v palestinském Pásmu Gazy a související protesty proti účasti Izraele v soutěži. Propalestinská demonstrace se očekávala i v sobotu v Malmö. Izraelská zpěvačka Eden Golanová se přesto kvalifikovala do sobotního finále soutěže. 

Nejnovější zprávy