Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Volní hráči z AHL neposílí reprezentaci na mistrovství světa

Petr Nedvěd © hokej.cz

Hned čtyři čeští hráči vypadli v AHL z play off a teoreticky jsou k dispozici. Generální manažer Petr Nedvěd vylučuje jejich povolání.

MS hokej 2024: Česko neposílí ani jedna posila z AHL

AHL zná další týmy, které postoupily do dalšího kola. Na straně poražených svítí čtyři potencionální posily pro českou hokejovou reprezentaci: Adam Klapka, Jiří Kulich, Jiří Smejkal a Lukáš Rousek. Ani jeden z nich český tým neposílí, sdělil generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

„Velkou roli sehrálo, že s Rouskem a Kulichem nemáme osobní zkušenosti z mistrovství světa. Kdybychom kluky mohli vidět už v Brně, tak jsme se mohli rozhodnout jinak,” zopakoval Nedvěd argumenty, které už říkal na tiskové konferenci před Českými hokejovými hrami.

„O Smejkalovi jsme přemýšleli - byl v bronzovém Tampere, hrál na minulém MS. Kdyby se připojil dřív, tak by ta šance byla daleko větší. Bohužel hrál play off,” vysvětloval Nedvěd. Ze stejných důvodů neposílí český tým ani Adam Klapka.

Volná místa pro hvězdy z NHL

Volná místa si nechává trenérský štáb pro potencionální posily z NHL. Blízko vyřazení je tým Carolina Hurricanes, která prohrává s New York Rangers 0:3 na zápasy. Pokud by Rangers porazili Carolinu i v nedělním zápase (12. 5. 2024 1:00), určitě by Nedvěd kontaktoval Martina Nečase. Další dva útočníci z Bostonu prohrávají sérii s Floridou 1:2. Další zápas sehrají v pondělí v 0:30.

Rozpis zápasů:

Carolina Hurricanes - New York Rangers 0:3 

(3:4, 2:3pp, 3:4pp)

Boston Bruins - Florida Panthers 1:2

(5:1, 1:6, 2:6)

12. května 1:00 CAR - NYR

13. května 0:30 BOS - FLO

14. května 1:00 NYR - CAR

15. května 1:00 FLO - BOS

17. května         CAR - NYR

18. května         BOS - FLO

19. května         NYR - CAR

20. května         FLO - BOS

Rozpis Česka:

Pokud by tedy Carolina prohrála zítřejší zápas, Martin Nečas by mohl zasáhnout do utkání ve středu 15. května nebo v pátek 17. května. Pastrňák, popřípadě i Zacha, by mohli nejdříve ukončit svou cestu v play off ve středu 15. května. Oba by pak stihli ještě zápasy v základní skupině.

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
55.1 ms