Zajímavá varianta pro závislé sázkaře: mohou si zvolit herní limity!

Sportovní sázení, ale i jakákoli další hazardní hraní s sebou nesou zábavu, vzrušení, adrenalin a především možnost přilepšit vlastnímu či rodinnému rozpočtu. Pozor však – u hraní platí stejně jako u alkoholu míra. Stejně jako je známé heslo »pijte s mírou«, funguje v tomto případě identicky »hrajte s mírou«. A proto se sázkové kanceláře v dnešní době starají nejen o zprostředkování autentických zážitků hráčům, nýbrž také o vytvoření prostředí, ve kterém se mohou cítit jistě a bezpečně.

Například akciová společnost Fortuna nabízí celou řadu funkcí, které napomáhají hráčům udržet sázení v rozumné míře a pod vlastní kontrolou. Zajímavé je, že se věnují prevenci už u školáků, kdy po celé republice v rámci projektu Rubikon dětem po celé republice vysvětlují, jak se k sázkovým hrám stavět zodpovědně. Za zmínku stojí také mobilní aplikace »Deník hráče«, která svým držitelům pomáhá získat lepší přehled o herní bilanci a částkách, které do hraní vkládají.

Aby bylo možné program zodpovědného hraní naplnit, je důležitá spolupráce všech zainteresovaných: adiktologů, státních institucí, zákazníků i samotných firem. Fortuna působící v pěti evropských zemích ve spolupráci s odborníky vyvinula vlastní nástroj včasné detekce problémového hraní – Fortuna Player Protection. Tento systém umožňuje na základě definovaných algoritmů a automatizovaných datových analýz detekovat případná rizika a následně poskytovat rady přímo konkrétním zákazníkům.

Hráči mají k dispozici hned několik nástrojů, které jim pomáhají udržet si kontrolu. V sekci »Můj účet« je možné kdykoliv nastavit či upravit hodnotu limitů. Po přihlášení stačí zvolit »Nastavení« a pak »Nastavení uživatelských limitů«.

Herní limity je možné nastavit, stejně jako je odmítnout a kdykoliv se k nim vrátit. Fígl ale spočívá v tom, že pokud bude hráč chtít uživatelské limity zpřísnit, změna se projeví okamžitě. Pokud však limit rozvolní či zruší, změna se projeví až za sedm dnů.

Smyslem je, aby se hráč vyvaroval ukvapeného jednání pod vlivem vidiny okamžité – leč nejisté – vysoké výhry. S odstupem času a chladnou hlavou bude jednat jinak a vše si důkladně promyslí.

Inu, možná vás napadne, jaká je škoda, že se podobné limity nedají nastavit i v dalších sférách lidského života. Místo ukvapeného jednání by člověk měl sedm dní na rozmyšlenou. Jistě by ubylo i hádek a sporů. Jistě, tohle je pohled do ideálního světa, který neexistuje, na poli sportovního sázení však sklízí systém herních limitů své oprávněné ovoce.

(mac)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy