Úžasné, komentoval kanonýr Litvínova Kirk atmosféru MS v Praze

foto Velká Británie - Kanada, utkání skupiny A mistrovství světa v hokeji, 11. května 2024, Praha. Liam Kirk z Británie, přijímá od spoluhráčů gratulace ke gólu.

Praha - Gólem a asistencí sice britský hokejový útočník Liam Kirk nezabránil porážce outsidera při vstupu do mistrovství světa v Praze proti obhájci triumfu Kanadě 2:4, ale zápas v hale zaplněné 16.935 diváky si maximálně užil. Čtyřiadvacetiletý nejlepší střelec světového šampionátu v roce 2021, který patřil v této sezoně k lídrům extraligového Litvínova, měl z výkonu dobrý dojem. Věří, že se Britové budou herně zlepšovat směrem k důležitým zápasům o záchranu mezi elitou.

"Je to úžasné. Mám za sebou sezonu v Litvínově, je to docela blízko Prahy. Je příjemné se sem vrátit a vidět v hledišti některé fanoušky v litvínovských dresech," řekl po utkání novinářům Kirk. "Byla to zábava, plná hala v poledne. Je vidět, jak čeští fanoušci milují hokej. Je skvělé, že jsou tady taky příznivci z Velké Británie a podporují nás."

Kirkovi sice nebyl v úvodu uznán gól, ale v 8. minutě už otevřel skóre a v závěru asistoval u branky Bena O'Connora na konečných 2:4. "Je to pěkné. Snažím se hrát svou hru a pomoct týmu, jak nejlépe umím," komentoval svůj příspěvek a pochvaloval si týmový výkon. "Naposledy jsme s nimi prohráli 0:8. Ukazuje to, že se naše reprezentace posouvá. Většinu zápasu Kanaďané dominovali, očekávali jsme to. Přece jen je Kanada nejlepší na světě z nějakého důvodu. Můžeme si z toho vzít hodně pozitivního a poučit se."

V neděli také po poledni se Britové utkají s dalším silným sokem Finskem. "Bude to další těžký zápas. Oni dobře brání střední pásmo a viděl jsem zápas s Českem, v kterém branky nepadaly. Chceme hrát jednoduše, dál se zlepšovat a vybojovat takové pozice, abychom se zachránili," řekl.

Prestižní zápas jej čeká příští týden v sobotu proti Česku. "Těším se, bude to pořádný hukot. Bude to hodně rychlý a fyzický hokej. Víme, že všechny týmy tady mají vysokou kvalitu. My chceme být co nejlépe připravení," uvedl Kirk. V dějišti se už potkal s českými kamarády. "Samozřejmě jsme se viděli s Ondřejem Kašem před českým zápasem, měli jsme toho hodně co probrat. Taky s Michalem Kovařčíkem bylo skvělé se vidět," jmenoval spoluhráče z Litvínova i z minulé sezony z Jukuritu Mikkeli. Pro parťáky v reprezentaci dělá v Praze průvodce. "Zatím jsem vzal kluky do jedné hezké restaurace ve městě, ale jinak na to moc nemáme čas," podotkl.

Litvínov opouští a měl by mít namířeno do Eisbären Berlín. "Moc to nemůžu komentovat, brzy se to určitě objeví. V Litvínově to bylo úžasné. Skvělý klub, lidé, fanoušci. Nemůžu říct jediné špatné slovo," uvedl Kirk, který v NHL patří Utahu, kam se tým stěhuje z Arizony.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 14:00 22°C

Celá předpověď