Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vejmelka: Snažím se být hlavou nachystaný, ať můžu kdykoliv naskočit

Do finálního výběru se brankář Karel Vejmelka dostal potřetí za sebou, před dvěma lety přispěl k zisku bronzu. V Praze stejně jako loni začíná turnaj na tribuně v pozici brankářské trojky. Svou roli ale vnímá pozitivně, užívá si atmosféru a snaží se být mentálně nachystaný, aby mohl kdykoliv naskočit do branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Vejmelka: Být součástí týmu na tomhle turnaji je něco speciálního

Uvědomuje si, že možnost reprezentovat na domácím MS se poštěstí během kariéry často jen jednou. "Být součástí téhle kabiny, i když jako trojka, je něco speciálního, zvlášť tady v Praze. Snažím se tu atmosféru nasávat trochu z jiné pozice a zatím si to moc užívám," říká Vejmelka.

Rozdělení brankářských rolí podle něj dané dopředu nebylo. "Bavili jsme se s trenéry spíš obecně. Soustředil jsem se na turnaj v Brně, a až po zveřejnění nominace jsem měl jistotu, že budu mezi finální trojkou," vysvětluje Vejmelka.

Svou pozici vnímá podobně jako na loňském šampionátu. "Tam jsem začínal také na tribuně. Snažím se být nachystaný hlavou, kdyby se cokoliv stalo, abych byl připravený naskočit," připomíná brankář Arizony.

Udržet se během tréninků ve formě ale není jednoduché. "Snažím se chodit na led i s hráči, kteří také nehrají, a celkově na něm strávit co nejvíc času. Přidávám si i další cvičení s kondičním trenérem," přibližuje Vejmelka.

Výkon Lukáše Dostála proti Finsku se mu velmi líbil. "Stejně jako Säteri ukázal svou kvalitu. Jeho výkon postupem času gradoval a korunoval to čtyřmi chycenými nájezdy. Druhý bod jsme urvali díky němu," chválí kolegu.

Vyhovuje mu i spolupráce s trenérem brankářů Ondřejem Pavelcem. "Jelikož sám v brance ještě nedávno stál, tak má ten pohled trochu bližší. Je pořád jako jeden z nás, komunikace je fantastická," uzavírá Vejmelka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články