Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

SESTŘIH: Američané předčili Němce tempem i lehkostí. Zvítězili přesvědčivě

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi výběry Spojených států a Německa. Američané soupeře rozdrtili vysoko 6:1 a v ostravské skupině mistrovství světa si připsali již druhé vítězství. Gólem a asistencí se na výhře Američanů podíleli Michael Kesselring a Johnny Gaudreau.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Německo

Zatímco v brance USA dostal i podruhé šanci Lyon, v německé sestavě se místo Grubauera objevil Niederberger. První těžší zákrok si připsal právě on, Caufieldovu střelu ale zvládl betonem vyrazit. Lyonovi na druhé straně pomohla v 7. minutě tyč.

Američané poté přestáli úvodní oslabení a ve 13. minutě se dostali do vedení, když Tkachuk tečoval Kesselringovu střelu. Niederberger si následně připsal dva dobré zákroky, v 18. minutě ale kapituloval podruhé. Po ukázkovém blafáku jej překonal aktivní Kesselring.

Na začátku druhé třetiny mohl snížit Kastner, Lyon ale závar u branky ustál. Zřejmě se ale zranil a musel jej nahradit Augustine, kterého hned prověřil Ehliz. Úřadující juniorský mistr světa si ale s německým brejkem poradil. Krátce po polovině utkání předvedl svou rychlost Peterka, ani on ale Augustinea nepřekonal.

Následně byl vyloučen Ugbekile a Američané rychle přesilovku využili. Pohotovou dorážkou se prosadil Gaudreau. Němci ale přece jen dokázali skórovat, po závaru před brankou snížil Ehliz. Tři sekundy před koncem druhé části zámořským hráčům vrátil třígólové vedení přesnou střelou obránce Hughes.

Američané poté již utkání v pohodě dovedli do vítězného konce a ještě přidali další dvě branky. V přesilovce se prosadil Zegras, poté skóroval i Eyssimont. Od dalších inkasovaných gólů ochránil Němce Niederberger.

USA – Německo 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. K. Tkachuk (Kesselring, Leonard), 18. Kesselring (Nelson, Gaudreau), 33. Gaudreau (Boldy, Caufield), 40. L. Hughes (Caufield, Pinto), 51. Zegras (Pinto, Seth Jones), 53. Eyssimont (Kunin, Seth Jones) – 35. Ehliz (Pföderl, Michaelis). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Kaukokari – Nikulainen (oba Fin.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 9109.

USA: Lyon (24. Augustine) – Seth Jones, Werenski, L. Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Gaudreau, Nelson – Pinto, Caufield, K. Tkachuk – Zegras, Smith, Farabee - Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard. Trenér: Hynes.

Německo: Niederberger – Wissmann, J. Müller, Kälble, M. Müller, Fohrler, Ugbekile – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Peterka, Kahun, Tiffels – Fischbuch, Stachowiak, Tuomie – Eder, Kastner, Ehl. Trenér: Kreis.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články