Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sestřihy a momenty 2. dne: Češi otočili utkání s Nory, blízko senzaci bylo Polsko

Druhé české utkání, druhá výhra – a tentokrát v normální hrací době. Čeští hokejisté na MS otočili utkání s Norskem a zvítězili 6:3. Slavili také Američané, kteří jasně přestříleli Německo 6:1. Blízko senzační výhře bylo Polsko, které až v prodloužení padlo s Lotyšskem 4:5.

Česká radost v duelu s Norskem
zdroj: Reuters autor: Gabriel Kuchta

Norsko – Česko 6:3

Druhé vítězství na domácím šampionátu proti severskému soupeři. Vychytanou výhru zapsal i Petr Mrázek, který však proti Norsku zažil krušné chvíle, když inkasoval v první třetině třikrát ze šesti střel. Češi zvítězili 6:3, ale zápas museli otáčet ze stavu 1:3. Na třech bodech do tabulky skupiny A se výrazně podílel jubilant Roman Červenka. Ve dvoustém reprezentačním zápase dvakrát skóroval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko – Česko

USA – Německo 6:1

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi výběry Spojených států a Německa. Američané soupeře rozdrtili vysoko 6:1 a v ostravské skupině mistrovství světa si připsali již druhé vítězství. Gólem a asistencí se na výhře Američanů podíleli Michael Kesselring a Johnny Gaudreau.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Německo

Rakousko – Dánsko 1:5

Dánové si pohlídali zápas proti Rakousku a za bezproblémovou výhru si připisují tři body. Po opatrném vstupu do zápasu zahřáli své střelecké zbraně a Rakousko přehráli 5:1. Dva góly a asistenci zaznamenal Blichfeld, dvěma nahrávkami přispěl Patrick Russell. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko – Dánsko

Polsko – Lotyšsko 4:5 po prodloužení

K obrovské senzaci v ostravské skupině chyběl hned ve druhý den letošního šampionátu jen krůček. Polsko, které se do elitní skupiny podívalo po dlouhých dvaadvaceti letech, trápilo bronzové medailisty z posledního šampionátu. Lotyšsko rozhodlo až v prodloužení, kdy Kaspars Daugavins upravil skóre na konečných 5:4. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko – Lotyšsko

Francie – Kazachstán 1:3

Popáté v historii se Francie střetla s Kazachstánem, teprve podruhé mu podlehla. Hokejisté Kazachstánu vstoupili do mistrovství světa v Ostravě výhrou 3:1 nad Francií. Gólem a asistencí se na tom podílel útočník Kirill Savickij, 28 úspěšných zákroků si připsal brankář Andrej Šutov. Kazaši se prosadili v přesilové hře i v oslabení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie – Kazachstán

Velká Británie – Kanada 2:4

Nastoupili proti outsiderovi, na výhru se však nadřeli. Obhájci titulu v úvodním utkání letošního šampionátu zvítězili nad Velkou Británií 4:2. Dvěma trefami se pod výsledek podepsal Connor Bedard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Velká Británie – Kanada

Hlavní zprávy

Nejčtenější články