Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal Extra: Soustředění české reprezentace na EURO

Gudas o soubojích s Zuccarellem: Jsem rád, když se můžu dostat pod kůži soupeře

Zkušený český obránce Radko Gudas poutal i v duelu s Norskem pozornost. Fyzický hokej proti severským chasníkům vyhovoval jeho naturelu a dokázal ztížit hru norské hvězdě Matsi Zuccarellovi. Mrzel ho jen zbytečný trest za nepovolenou výstroj, když si neuvědomil, že podle pravidel IIHF musí po ztrátě helmy odjet na střídačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Gudas: Pravidla s helmou jsem si nebyl vědom

Norové dokázali dát v první třetině tři góly ze šesti střel. "Neudělali jsme si to jednoduché. Start jsme měli dobrý, ale nabídli jsme soupeři nějaké šance a dokázal toho využít. Museli jsme se možná trochu probudit, ale jinak jsme předváděli skvělý výkon celých šedesát minut," mínil Gudas.

"Věděli jsme, že Norové budou bránit a čekat na brejky. Problém nebyl ve hře nebo v přístupu, ale udělali jsme chyby, kterých se musíme příště vyvarovat," dodal obránce Anaheimu.

Emocemi nabitou první třetinu ukončila šarvátka, ve které měl zásadní roli i český obránce. " Oni hrají takový styl hokeje a my jsme si nechtěli nechat nic líbit. Ale na trestnou jsme chodili po dvou, oba týmy dostaly přesilovku pět na tři, takže jsme si nic nedlužili," soudil Gudas.

Během zápasu se několikrát dostal do křížku s Zuccarellem. "Neměli jsme mezi sebou nic speciálního. Byl to těžký zápas, všichni jsme po sobě šli. A když se můžu dostat pod kůži soupeře, tak jedině dobře pro nás," řekl Gudas.

Na konci druhé třetiny dostal český bek dvouminutový trest poté, co si nasadil helmu, kterou mu v souboji sundal jeden ze soupeřů. "Neuvědomil jsem si, že v Evropě se to posuzuje jinak, a hrál jsem podle pravidel NHL. Podruhé jsem si na to už dal pozor. Kluci ale to oslabení zvládli skvěle," vysvětlil.

Český výběr získal z těžkého úvodního dvojzápasu pět bodů. "Na sebevědomí je to dobré, ale nebude to k ničemu, když to nepotvrdíme v dalším zápase. Musíme zregenerovat a připravit se na pondělí," připomněl Gudas následující duel se silným Švýcarskem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články