Neudělali jsme si to jednoduché. Nepochybovali jsme, že to otočíme, říká o výhře nad Nory obránce Gudas

Čeští hokejisté porazili na domácím mistrovství světa Norsko 6:3. V první třetině přitom národní tým prohrával 1:3. Dvakrát skóroval kapitán Roman Červenka, jenž odehrál 200. reprezentační zápas a v historii samostatného českého týmu se tak připojil k Davidu Výbornému (219) a Petru Čáslavovi (201).

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté ale vždy srovnali

Neudělali jsme si to jednoduché, říká o výhře nad Nory obránce Radko Gudas | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Právě Červenka otevřel v sedmé minutě před 17 413 diváky ve vyprodaném hledišti skóre, ale Seveřané hned po 31 sekundách vyrovnali a vypracovali si ještě během první třetiny náskok 3:1.

Těžký úvod do zápasu prožil brankář Petr Mrázek, který v první třetině čelil šesti střelám a dostal tři branky. „Začátek se nerodil nejlépe, těžká první třetina. První dva zápasy jsme ukázali, že když hrajeme, jak máme, tak je to s námi těžké – hlavně v oslabení, které jsme ubránili pět na tři ve druhé třetině, pak si myslím, že se hra otočila,“ hodnotí pro Radiožurnál Sport Mrázek.

Češi dokázali obrátit dvougólovou ztrátu na Nory. Vítězství 6:3 potvrzoval do prázdné branky Palát

Číst článek

Do přestávky snížil opět Červenka. Ve druhé části vyrovnal Ondřej Beránek, vítězný gól pak dal v 46. minutě Matěj Stránský, v závěru se prosadili ještě Libor Hájek a do prázdné branky Ondřej Palát.

„Neudělali jsme si to na sebe moc jednoduché, to je pravda. Zbytečně jsme otočili pár puků, ale všichni jsme si věřili. Vůbec jsme nepochybovali o tom, že to dokážeme otočit. Všichni makají, je vidět, že dokážeme makat šedesát minut,“ popisuje obránce Radko Gudas.

„Všichni měli důvěru v to, že to otočíme a myslím, že to bylo vidět celý zápas, že jsme do toho šlapali a tlačili a tlačili, až se nám to povedlo,“ doplnil.

Český tým tak po úvodní výhře nad Finskem 1:0 po nájezdech slaví druhý úspěch. Další zápas odehraje národní tým v pondělí večer proti Švýcarsku.

Adam Procházka, František Kuna, job, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme