Tohle se stane s vaším tělem po vypití kopřivového čaje. Většina lidí o těchto benefitech neví

Fotografie: Vulkan~commonswiki / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Kopřivový čaj nabízí nespočet zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Jakmile ho zařadíte do svého jídelníčku, můžete se těšit na zmírnění řady potíží.

Kopřivový čaj je jedinečný lék s mimořádnými schopnostmi, který nabízí širokou škálu zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Pokud ho zařadíte do svého pravidelného jídelníčku, můžete se dle lékaře Gerharda Whitwortha těšit na větší přísun energie během dne, ochranu před infekcemi a mnoho dalších pozitivních změn. Samozřejmě je důležité poznamenat, že jeho konzumace nemusí být vhodná pro každého, a proto je dobré být s jeho pitím opatrný.

Kopřivový čaj a jeho přínosy

Čaj z kopřivy je blahodárný lék, který si získal velkou oblibu již před mnoha staletími, a to zejména v tradiční medicíně. Nejenže je totiž jednoduchý na přípravu, ale také poskytuje tělu řadu užitečných složek, které ho skvěle podporují. Jeho pravidelná konzumace podporuje zejména imunitní systém, který pak dokáže snadno zabít bakterie a regenerovat veškeré potřebné tkáně. Zevně pak pomůže i proti lupům.

Kopřiva má rovněž velmi pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi, neboť dle studií pomáhá udržovat stabilní glykémii a stejně tak chrání tepny před poškozením. Tímto způsobem mimo jiné přispívá k lepšímu zdraví celkového kardiovaskulárního systému, který stejně tak chrání před nemocemi, jako mozková mrtvice či srdeční infarkt. Na ZdravémStravování jsme také psali, jaké jsou příznaky infarktu.

Tohle se stane s vaším tělem, pokud začnete pravidelně konzumovat blahodárný zázvor

Uklidní žaludek a pročistí tělo od toxinů

Pravidelná konzumace kopřivového čaje je velmi prospěšná pro organismus těla z hlediska detoxikace. Díky obsahu účinných antioxidantů pomáhá podle vědců snižovat oxidativní stres v těle a tím chrání před nebezpečnými onemocněními, jako je rakovina a kožní problémy. Použít ho pak můžete i zevně, například pro podporu svých vlasů a léčbu akné. Stačí zalít pár listů rostliny vařící vodou, vylouhovat a poté roztok nechat působit na postiženou oblast.

akné
Fotografie: Freepik

Antioxidanty obsažené v kopřivě navíc chrání buňky před poškozením volnými radikály, které jsou zodpovědné za stárnutí, rakovinu a další nemoci. Ještě než se však rozhodnete začít čaj pít pravidelně, raději to prokonzultujte se svým praktickým lékařem. Některé osoby by totiž na něj mohli být dle webu Healthline citlivé a mohl by jim způsobit nepříjemné kontraindikace.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]