Kristus trpící na kříži je za zenitem?! Liptáková v šoku

politika

Myslbekův kříž je podle některých studentů Akademie výtvarných umění morbidní a Kristus trpící na kříži za zenitem. Plastika se bude stěhovat. Své rozhorčení neskrývá někdější zastupitelka Jihomoravského kraje Klára Liptáková (PRO).

Kristus trpící na kříži je za zenitem?! Liptáková v šoku
Klára Liptáková (PRO)
12. května 2024 - 06:05

Rozhodnutí Akademie výtvarných umění (AVU) týkající se plastiky Krista na kříži od Josefa Václava Myslbeka, která se nachází na jedné z frekventovaných chodeb pražské Akademie výtvarných umění a která bude odstraněna a přesunuta na jiné místo, vyvolalo emoce. Konkrétně má být plastika přemístěna do vestibulu Moderní galerie AVU na pražském Výstavišti.

Studenti AVU svými názory rozpoutali na sociálních sítích bouřlivou diskuzi, když například uvedli, že „Myslbekův kříž je morbidní a Kristus trpící na kříži je za zenitem.“

Na svém oficiálním facebookovém profilu na to zareagovala Klára Liptáková ze strany PRO, která do strany přešla z KDU-ČSL, kde dlouhá léta zastávala funkci místopředsedkyně strany a byla též zastupitelkou Jihomoravského kraje.

„Pro lidstvo, aby jím zůstalo, není nic výchovnějšího, než pohled na Ježíše na kříži - připomínka lásky k ostatním až do krajnosti. Akademie výtvarných umění přesouvá známou Myslbekovu plastiku ukřižovaného Ježíše na méně frekventované místo.



Čím dál víc je hájena svoboda k veřejnému provedení každé perverze (viz. nedávná obscénní performance nahé pedagožky právě na AVU, Eurovize atp.), ale už méně svoboda veřejně se přiznat a být nositelem křesťanské víry a kultury našich předků.

Mimochodem - Kristus na kříži je symbolem sebe obětování a lásky k druhým, až k zapomnění na sebe samého. Pokud studenti AVU diskutují, že je pohled na toto utrpení děsí a je třeba uklidit symbol kříže z očí, pak jim bohužel nikdo nevysvětlil, o co tady jde.

Pravá láska k druhému se neprojevuje blahými pocity (pak jde o sebelásku), ale ochotou k vlastní oběti pro milovaného," okomentovala počínání studentů AVU bývalá místopředsedkyně KDU-ČSL a zastupitelka Jihomoravského kraje Klára Liptáková, která letos vstoupila do strany PRO Jindřicha Rajchla a je také na kandidátce koalice PRO - Jindřicha Rajchla v nadcházejících červnových volbách do Evropského parlamentu.

Psali jsme:

„Je to neskutečné, kam naši společnost a obzvláště mladé lidi, dohnaly špinavými penězmi financované neziskovky, které ve školách vychovávají naše děti! Zkuste muslimům sáhnout na něco co je pro mě svaté a zažijete fičák!

Však oni vám to na západě ukáží, jak za par let rozcupují křesťanství na kousky. Lidé drazí, otevřete prosím oči, moc vás o to prosím, ta “válka” už není jen na Ukrajině," podpořila Liptákovou ekonomická expertka strany PRO Ivana Turková.

(jk, prvnizpravy, repro: kapu)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?