Sparta přišla v derby se Slavií o pět hráčů, kouč Priske sprostě hučel do Preciada

Po ligovém derby už asi nikdo nepochybuje o tom, že Sparta obhájí titul. Její souboj se Slavií přinesl velké emoce. Letenští ztratili pět hráčů a jejich kouč nervy.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Na Letné se bezbranková remíza slavila jako vítězství. Aby ne. Fotbalisté Sparty jsou tři kola před závěrem ligové nadstavby titulu strašně blízko. V pražském derby se Slavií udrželi výsledek 0:0 navzdory půlhodinovému oslabení. Výrazně se tak přiblížili k mistrovské trofeji. Brian Priske a jeho tým vede tři zápasy před koncem soutěže nadále tabulku o čtyři body.

Haraslín dostal červenou

Také čtvrtý vzájemný soutěžní zápas pražských „S“ v tomto ročníku skončil po 90 minutách nerozhodně, z toho potřetí v lize. Sparta od 63. minuty dohrávala bez vyloučeného Lukáše Haraslína. Letenští obdrželi už 10. červenou v ligové sezoně, suverénně nejvíce ze všech celků. Vyloučeného hráče měli v každém ze čtyř soutěžních derby v tomto ročníku.

„Myslím, že v utkání bylo hodně emocí, v tom je derby speciální. Červená karta Haraslína to pak udělala složitější. Posledních pětadvacet minut bylo náročných a cítil jsem víc stresu než klidu. Ve výsledku jde o mix emocí. Každopádně jsem na hráče hrdý, jak to dobojovali,“ prohlásil kouč Sparty Brian Priske pro iSport.cz.

Priske hecoval Preciada

I on dal v průběhu možná nejdůležitějšího utkání sezony emoce najevo. Odvázal se také ve chvíli, kdy na hřiště v 61. minutě posílal po vypršení karetního trestu Angela Preciada. Co mu řekl? „Hraj, prostě do p*dele hraj. Angelo nehrál čtyři týdny a navíc bojoval s malým zraněním. Byl by risk ho poslat do takového zápasu. Proto hrál od začátku Wiesner,“ prozradil dánský kouč Priske.

Šéf Slavie Tvrdík o zrádci Kuchtovi: Člověk bez vychování. Sváry před derby se Spartou ožívají

A když přišla po zápase řeč o titulu, byl stále opatrný. „Jsme k tomu o jeden zápas blíž. Ale ještě není hotovo. Jde o hodně těsný souboj, je to těžká sezona, ve které si dva týmy významně konkurují a tlačí na sebe,“ prohlásil Priske. Ztráta dvou bodů ho tolik nemrzela. Za to škody v jeho kádru ho museli ranit. Do utkání v Ostravě nebudou moci nastoupit vykartovaní Krejčí, Haraslín a Laci. Zápas kvůli zranění nedohráli Kairinen a Panák.

Jak vidí souboj o titul jeho sok Jindřich Trpišovský? „Máme před sebou tři zápasy, musíme je odehrát jako dnes. To je jediné, na co se můžeme soustředit, co můžeme ovlivnit. Měli jsme dnes možnost získat tři body, ale máme jen jeden. Ve středu nás čeká další velký duel proti Plzni. Budeme se chtít rehabilitovat za nedávnou porážku,“ zdůraznil Trpišovský, o jehož trenérských začátcích jsme také psali na SportechŽivě. Jeho tým v sezoně zatím Spartu ani Plzeň nedokázal porazit. I proto je v téhle situaci.

Má podle vás Slavia ještě nějakou naději? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články