Hádka českých olympijských hrdinů kvůli mistrovství světa v hokeji. Už padají výhrůžky

Válka, kterou rozpoutalo Rusko útokem na Ukrajinu, už zapříčinila spoustu svárů. Ale že se kvůli tomu rozhádají i čeští olympijští hrdinové?

i Zdroj fotografie: Mountfield HK
                   

Vladimír Růžička v poslední době sklidil hodně kritiky. Spousta fanoušků mu nemůže přijít na jméno kvůli podpoře jedné politické strany. Teď zlatý hoch z Nagana, mistr světa z Prahy 1985 a trenér hokejových šampionů z let 2005 a 2010, namíchl další. A to kvůli svému postoji k zákazu účasti ruského týmu na MS v Praze a Ostravě, o kterém jsme také psali na SportechŽivě.

Kandidát Růžička

„Vadí mi, že na MS nemohou startovat Rusové. Sportovci chtějí sportovat, a to je jediné, co je zajímá. Sportovci nemůžou za to, jaká je situace mezi Ruskem a Ukrajinou,“ prohlásil pro CNN Prima NEWS šedesátiletý Růžička, kandidát do Evropského parlamentu za stranu PRO.

Tahle slova namíchla stříbrného medailistu z OH v Londýně Vavřince Hradilka. „Vladimíre, kvůli vám a celému mančaftu v Naganu, jsem se naučil eskymáka a pamatuji si každý zápas, ale prosím, neničte mi vzpomínky na Vás a tuhle dobu tím, že pomáháte ekonomice a šmejdství Rajchla a spol. Zatímco jste se poslední roky snažil koučovat, umřelo mnoho ukrajinských sportovců,“ napsal na svůj účet na platformě X Hradilek.

Hradilek: Chodí mi toho dost

A kvůli tomuto tématu už dlouho padají i výhrůžky. Sedmatřicetiletý Hradilek se za svoje jasné názory na ruskou agresi na Ukrajině stal terčem na sociálních sítích. „Snažím se svá vyjádření formulovat tak, abych se za to večer nemusel stydět. Samozřejmě nemluvím o hejtech na sociálních sítích. Ale to je třeba i důvod, proč se spousta sportovců nechce vyjadřovat. Chtějí mít před spaním a přípravou na trénink klid, a ne si číst: Já si tě najdu a dám ti pádlem přes hubu. A podobně. To mi chodí dost,“ řekl loni v dubnu rodák z Prahy v podcastu Ptám se já.

Nominace na MS hýbe hokejovým národem. Do Rulíka se pustily i ženy: Zklamal mě, budeme rádi za čtvrtfinále

Hradilek, který v dubnu ukončil profesionální kariéru, je mistrem světa i Evropy, také několikanásobným vítězem seriálu Světového poháru. Proti účasti ruských hokejistů na MS v Praze se postavila spousta dalších osobností. Například i bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který s Růžičkou slavil zlato v Naganu.

Co říkáte na názory Vladimíra Růžičky? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články