Hašek vs. Růžička: Nejenom na ledě se teď válčí

politika

Bývalému hokejovému útočníkovi a kapitánovi české reprezentace z Nagana Vladimíru Růžičkovi, který kandiduje za stranu PRO - Jindřicha Rajchla do Evropského parlamentu, vadí, že na mistrovství světa v ledním hokeji nebudou startovat Rusové.

Hašek vs. Růžička: Nejenom na ledě se teď válčí
Vladimír Růžička
12. května 2024 - 07:22

„Vadí mi to. Sportovci nemůžou za to, jaká je situace mezi Ruskem a Ukrajinou,“ řekl pro CNN Prima News Růžička s tím, že lituje, že Rusko bude na šampionátu, který se koná v Česku, chybět.

Slavný hokejový útočník se také kriticky dívá na rozhodnutí některých hokejových svazů, které se rozhodly nepovolávat hráče z ruské KHL.

„Sportovci chtějí sportovat, a to je jediné, co je zajímá,“ řekl dále Růžička.

Růžičkou souhlasí podle nedávného průzkumu nadpoloviční většina Čechů. Jsou však také odpůrci této myšlenky, a jedním z největších kritiků je bývalý brankář Dominik Hašek, který hodlá kandidovat za stranu TOP 09 do Senátu.



Hašek podobné benevolentní postoje vůči ruským sportovcům odsuzuje a také neustále kritizuje nejslavnější hokejovou ligu světa NHL za to, že v ní nezakázala ruským hokejistům hrát.

„NHL je liga, která svým postojem dělá obrovskou reklamu na ruskou válku a ruské zločiny a je odpovědná za spoustu ztracených životů a za hmotné škody na Ukrajině,“ prohlašuje Hašek.

Psali jsme:

Je zřejmé, že kromě sportovních klání na Mistrovství světa v ledním hokeji se v Čechách schyluje i k další "válce" mezi dvěma "zlatými hochy z Nagana".

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?