Klimatický kontrast v Česku: Přes den teploty vystoupají na 23 °C, pak spadnou k mrazům

V následujících dnech bude v Česku převážně jasná nebo polojasná obloha. V neděli teploty dosáhnou až 23 °C, místy se ale mohou vyskytnout přeháňky a ojediněle také bouřky. V noci na pondělí teploty klesnou až k 1 °C, a hrozí tak přízemní mrazíky.

V neděli bude oblačno až polojasno, během dne na východě až jasno. Odpoledne se místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Večer budou srážky ustávat a ubyde i oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C, na severovýchodě 16 až 19 °C. Povane slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nad Českem se objevila polární záře. Nebe hrálo všemi odstíny růžové

Noc na pondělí bude jasno nebo skoro jasná, nejnižší teploty klesnou na 8 až 4 °C, na severovýchodě až na 1 °C a mohou se tak vyskytnout přízemní mrazíky. Povane slabý proměnlivý nebo východní vítr rychlostí do 4 m/s.

Na pondělí předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu jasno až polojasno. Odpoledne a večer se při zvětšené oblačnosti místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 20 až 24 °C, na severovýchodě 18 až 21 °C. Vát bude slabý, během dne kromě východu mírný východní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá

V úterý bude jasno až polojasno, nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, přes den se nejvyšší teploty očekávají v rozmezí 20 až 24 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr rychlostií 3 až 7 m/s, na severovýchodě vítr jen slabý do 4 m/s.

Jasno až polojasno předpovídají meteorologové také na středu. Od jihozápadu bude ale přibývat oblačnosti a postupně se v jihozápadní polovině území místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, na severovýchodě až na 7 °C, přes den vystoupají na 20 až 24 °C. Vát bude čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, od jihozápadu se na většině území vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den vzrostou na 18 až 22 °C. Povane čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: České ovoce letos nebude, varují sadaři. Plošná pomoc je návrat socialismu, namítá Kovanda

Tagy: