Hadamczik si hledá zadní vrátka

Mistrovství světa v hokeji patří mezi největší sportovní události u nás nejen letošního roku, pozornost fanoušků je mimořádná. A zcela výjimečné jsou i kroky vedení svazu, které během jednoho roku odvolalo finského trenéra české reprezentace po zisku bronzové medaile na posledním světovém šampionátu, zrušení hokejové Síně slávy a ostudném navracení vypůjčených artefaktů, rozpuštění 50 milionů korun do ligových klubů v rámci jakési reklamy na akci, o které ví každý hokejový fanoušek, nominace a následná tisková konference, která baví celou republiku.

Za tím vším nehledej ženu, ale předsedu svazu Aloise Hadamczika. Protože je člověkem velmi vnímavým, tuší, že sportovní výsledek nemusí dopadnout dle předpokladů, hledá si další aktivity, kterým by se mohl po případném neúspěchu věnovat. Když se na něj obrátil Libor Zábranský, někdejší asistent reprezentačního trenéra, který se stal také obětí Hadamczikovy čistky, s nabídkou nákupu balíku akcií skomírající brněnské Zbrojovky, neváhal ani minutu a okamžitě kývl. Jednak doufá, že si tímto krokem zaváže Zábranského hlas do dalších hokejových voleb, jednak ve fotbale vidí náhradní možnost realizace po neúspěchu české reprezentace. Navíc pozice současného šéfa fotbalového svazu Fouska není zcela pevná a Hadaczik by se mohl získat ojedinělý primát, ještě nikomu se nepodařilo být předsedou fotbalového i hokejového svazu.

Trenérská rošáda v hokejových Pardubicích

Basketbalový šok, ženská ligová soutěž se musí opakovat

Velká pokuta pro český hokej

Krutý omyl Vladimíra Růžičky: Když telefonát změní vše


Říká se, že kuriózní neověřené informace, jaká je i ta, co jste si přečetli, vydavatelé novin dříve opatřovali latinskou zkratkou N.T. (Non testatum) – neověřeno. Fonetická podoba zkratky "enté"  se zvukově  podobá německému die Ente, česky tedy kachna. Nu a tak Kachna na neděli. 
(kp,sportovnilisty.cz,foto:mp)