Plzeň hraje fair-play, sezonu nevzdala. Vybojoval si Šulc hattrickem nominaci na mistrovství Evropy?

Přidat na Seznam.cz

Plzeň vstupovala do nadstavby skupiny o titul na třetím místě a zároveň s vědomím, že už na 95% nemůže být lepší, ale ani horší. Přesto Plzeňští hrají naplno a kosí soupeře za soupeřem. Minulý víkend vyhráli Západočeši doma nad Mladou Boleslaví 3:0 a dnes znovu na domácím trávníku zvítězili. Tentokrát nedali šanci Slovácku, které si odvezlo porážku 2:4 a už ztrácí na pátou příčku (baráž o Konferenční ligu) čtyři body.

Tento zápas měl jasného hrdinu. Pavel Šulc vsítil hattrick a s 18 brankami se posunul do čela tabulky střelců soutěže. První gól vsítil plzeňský šikula v 16. minutě, další dva si nechal na druhý poločas, tedy přesněji na poslední minutu základní hrací doby a sedmou minutu nastavení. Zachránil tak Plzni výhru, protože v tu chvíli byl stav 2:2. První branka byla dorážka, druhou trefu přidal z penalty a hattrick završil, když běžel sám na prázdnou slováckou svatyni. „Mám z něj velkou radost, zaslouží si to. To, že mu to celý tým přeje, dokazuje to, že mu Tomáš Chorý přenechal zahrávání penalty. Tomáš je exekutor číslo jedna a přenechal to Pavlovi. Od Tomáše to bylo hezké gesto,“ řekl na tiskové konferenci plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Pro Šulce je to jednoznačně životní sezona a plzeňští fanoušci ho milujou. Dříve to ale na západě Čech neměl jednoduché, nedařilo se mu skórovat ve vyložených situacích a postupně ztrácel místo v sestavě. Hodně mu pomohlo loňské hostování v Jablonci, kde získal pod trenérem Davidem Hořejšem zdravé sebevědomí a v letošní sezoně konečně prokazuje svůj talent. I když se Šulcovi příliš nepovedla reprezentační premiéra letos v březnu v utkání s Norskem, přesto se očekává, že ho kouč nároďáku Ivan Hašek napíše do nominace na letošní ME. „On nebyl vyhlášený střelec, ale myslím si, že pro něj je důležité, že dostane prostor v systémech. Pavla jsem vždy považoval za hráče, který by měl mít prostor v tom středu hřiště. Pracuje na koncovce na trénincích a roste,“ dodal Koubek.

Ve druhém odpoledním zápase skupiny o titul prohrála Ostrava překvapivě doma s Mladou Boleslaví 0:1. Oby týmy si tak v tabulce prohodily místa, Středočeši jsou čtvrtí, Baník klesnul na pátou pozici.

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 4:2 (2:1) Branky: 16., 90.+3 z pen. a 90.+8 Šulc, 43. Hejda – 32. Kohút, 70. Havlík z pen.

Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1) Branka: 3. vlastní Boula.

Zdroj: fcviktoria.cz, fcb.cz