Cermat nahrál do systému Dipsy opravené testy jednotné přijímací zkoušky, výsledky budou ve středu

V systému Dipsy jsou opravené testy jednotné státní přijímací zkoušky na střední školy. Českému rozhlasu to řekl Miroslav Krejčí, ředitel společnosti Cermat, která zkoušky připravuje. Podrobně si je můžou prohlédnout rodiče uchazečů, kteří podávali přihlášky elektronicky anebo hybridně.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo zdravotnictví nepočítá s tím, že by se opakoval loňský scénář, kdy už v říjnu se většina škol zavřela a většinu školního roku strávili děti a učitelé na online výuce. Jednotlivým třídám a možná i celým školám však uzavření v případě většího rozšíření nákazy hrozí.

Finální výsledky se studenti dozvědí ve středu 15. května | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

V Digitálním přihlašovacím systému - známém pod zkratkou Dipsy - jsou ke stažení všechny testy, které student při přijímacích zkouškách psali. Rodiče se tak můžou podívat na to, jak si jejich děti vedly u všech testů - tedy nejen toho nejlepšího.

Podle ředitele společnosti Cermat Miroslava Krejčího mají letos žáci lepší výsledky než loňští deváťáci. V českém jazyce konkrétně o tři procenta a v testech z matematiky byli lepší o devět procent.

Obecně v češtině děti nejvíce chybovaly v úloze, kde měly hledat pravopisné chyby. V matematice měly potíže hlavně s počítáním obvodu obrazce a ve slovních úlohách.

Na jakou školu se školáci dostali, se dozvědí ve středu 15. května. 

Letos poprvé se uchazeči mohli hlásit elektronicky s využitím ověřené identity zákonného zástupce. Přihlášky mohli podávat také takzvanou hybridní formou, tedy kombinací tištěných přihlášek s podporou elektronického systému, případně stejně jako v předchozích letech papírovou formou.

Eliška Balcárková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme