Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Česko

V okolí Zlína se pohybuje medvěd, potvrdili policisté. Našly se jeho stopy

ilustrační snímek foto: Martin Polívka, MF DNES

Pohyb medvěda v okrajové části Zlína, který ohlásil v sobotu před polednem náhodný svědek, potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář, řekl pracovník operačního centra městské policie.
  11:18

Bezpečnostní upozornění v souvislosti s výskytem medvěda vydala Městská policie ve Zlíně v sobotu po poledni. Na medvěda v lesích mezi místní částí Kudlov, osadou Pindula a obcí Želechovice nad Dřevnicí upozornil policii i strážníky muž, který si byl v těchto místech zaběhat.

Medvěda spatřil poblíž žluté turistické trasy v ulici Březovská. Zvíře po spatření běžce uteklo. Upozornění se poté objevilo mimo jiné i na sociálních sítích města Zlína.

Podle zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavla Janíka může podle velikosti stopy jít o jedince o hmotnosti až 200 kilogramů, opatrnost je proto podle něho na místě.

Městská policie v této souvislosti upozorňuje veřejnost na možné riziko spočívající v nečekaném a nežádoucím kontaktu s touto mohutnou šelmou. Při pohybu v lesích by lidé měli dbát zvýšené opatrnosti, vyhýbat se nepřehledným a hustě zarostlým místům a v případě procházky se psem by měli mít své zvíře zajištěné na vodítku, uvedli strážníci.

Autoři: ,