chmi.cz (ČHMÚ)
12.05.2024 11:58:27

Uplynulou noc jsme moc štěstí na polární záře neměli, šance stále je dnes večer a v noci

👀Uplynulou noc jsme moc štěstí na polární záře neměli. Sice chvílemi bylo možné slabou záři zachytit fotograficky, byla ale nesrovnatelně slabší než noc předcházející. Naděje ale stále existuje dnes večer a v noci a není malá.

👉Čekáme totiž na příchod materiálu z největší erupce X5.8, ke které došlo na Slunci včera k ránu. NOAA předpokládá, že následkem impaktu z této erupce by mělo opět dojít opět k geomagnetické bouři síly G4 nebo dokonce až G5. Není tedy vyloučeno, že se zopakuje páteční scénář a dočkáme se opět silnějších polárních září.

❓Kdy přesně k tomuto dojde není možné říct. Situaci ale budeme sledovat. I nadále platí, že pro dobré pozorování je nutné být pod co nejtmavší oblohou s dobrým výhledem na severní obzor.

🙏Dobrá zpráva je i to, že noc by měla být víceméně jasná nebo skoro jasná. Níže přikládáme předpokládanou mapku oblačnosti z modelu Aladin dnes později večer - bílé oblasti značí jasnou oblohu.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty