Rivian: Stane se tento automobilový start-up novým partnerem společnosti Apple?

Přidat na Seznam.cz

Apple skutečně pohřbil svůj elektromobil. Nyní se však proslýchá, že se společnost poohlíží po Rivianu jako po partnerovi. Mezitím společnost Polestar poskytuje informace o CarPlay 2.0.

Po ukončení velkého projektu společnosti Apple v oblasti elektromobilů se objevily zvěsti, že projekt není zcela mrtvý. Apple nyní údajně zvažuje spolupráci s dodavatelem, který již na trhu působí. Zájem je prý zejména o začínající automobilku zaměřující se na elektromobily Rivian, která brzy plánuje uvést své první modely na evropský trh. Pravdivost těchto spekulací je však zcela nejasná.

Apple chce využít své odborné znalosti

Tyto zvěsti přinesl odborný elektronický časopis DigiTimes se sídlem v Tchaj-peji na Tchaj-wanu. Zabývá se především dodavatelským řetězcem společnosti Apple, ale není vždy nejdůvěryhodnějším zdrojem, pokud jde o spekulace o společnosti Apple. Podle těchto informací Apple v současné době zkoumá možnost „spolupráce s některými americkými start-upy v oblasti elektronických vozidel“. Rivian je velmi dobrým možným kandidátem.

Samotný DigiTimes však zprávu upřesňuje a uvádí, že není jasné, o jaký druh spolupráce by se mělo jednat. Apple však chce využít zkušenosti, které za deset let nasbíral při vývoji elektromobilů a autonomního řízení. Je však otázkou, zda by o to měla zájem společnost Rivian nebo jiný začínající podnik v oblasti elektromobilů. DigiTimes se ve svých informacích odvolává na dodavatelský řetězec společnosti Apple a uvádí, že jde o něco, co Apple „zkoumá“. Společnost Apple ani Rivian se k tomu nijak nevyjádřily. Applu by se pravděpodobně hodilo, že technologie elektromobilů stojí hodně peněz a začínající firmy potřebují neustále nové finanční prostředky, které Apple zjevně má.

Zdroj: heise online