Naše značka vypadá extrémně dobře, říká šéf Clashe. Kajínka nebere, inspiraci hledá v UFC

Tomáš Linh Le SY, promotér Clash of the Stars

Tomáš Le Sy: Za konkurenci jsme ve výsledku rádi

Byla to divočina, ale ne přehnaná. První tisková konference Clash of the Stars před turnajem číslo 8 proběhla vcelku podle pravidel. Nechybělo pošťuchování, silné výroky ani podivuhodné hudební vystoupení, ale nedošlo k ničemu extrémnímu. Každopádně lístky do Ostravar arény jsou už dávno vyprodané. Co by za takový úspěch daly jiné podobné organizace. „Naše značka vypadá ve srovnání s konkurencí extrémně dobře,“ říká promotér Tomáš Linh Le Sy.

První turnaj Clash of the Stars v Ostravě se blíží. Uskuteční se 22. června v Ostravar aréně. A před týdnem proběhla první tisková konference k této akci, na níž se představili budoucí soupeři. Většina aktérů se předháněla v tom, kdo na sebe strhne nejvíc pozornosti. Podařilo se to někdejšímu členu dříve velmi populární skupiny Lunetic.

ČTĚTE TAKÉ: Rád bych opět zažil české fanoušky, říká Muradov po vyhazovu z UFC. Skončit chtěl až příští rok

„Martin Kocián, bývalý zpěvák skupiny Lunetic. Ten tam udělal jednu z největších show, byl hrozně akční, vtipný. Tancoval, rapoval, zpíval. Ale původně jsem se bál, že nedorazí,“ říká Tomáš Linh Le Sy. „Když začala tiskovka, tak jsem měl za to, že tam není, protože se opozdil. Tiskovka začala, já seděl za stolem, moderovali jsme… A najednou vidím, jak přiběhl, udělal na pódiu kotoul, roztančil to. Tak jsem mu řekl, že ještě není na řadě, ať počká.“

Zvláštní vystoupení ex-člena Luneticů bylo tak možná tím nejpodivnějším, co konference nabídla.

„Potěšilo mě to, že se na tiskovce tentokrát nestalo nic extrémního. Na té předešlé byl incident s Lauberovou, která polila soupeřku kočičími exkrementy. Takže jsem byl rád, že se nestalo nic podobného,“ pochvaluje si promotér.

A co nabídne samotný turnaj s číslem 8?

„Je tam dost zápasů, u nichž je takové napětí, že čekáme, jak to dopadne. Je tam několik soubojů, které nabídnou vysokou sportovní úroveň. Tím hlavním je finální zápas, v němž nastupuje Tomáš Križan, který bude ve střední váze obhajovat titul proti Filipu Grznárovi,“ vyjmenovává Le Sy. „Po několika zraněních se vrací i Hanka Gelnarová. Ona ze zápasu s Míšou Dostálovou odpadla už na šestém galavečeru. Takže se to posunulo až na osmý turnaj v Ostravě.“

Vedle Clash of the Stars se snaží bizarním zápasům věnovat i organizace RedFace. Její existence ale nechává promotéra Le Syho vcelku v klidu.

„My už s nadsázkou říkáme, že to je vlastně dobře. A nejenom pro diváky, ale i pro nás. Protože značka Clashe ve srovnání se značkou RedFace vypadá extrémně dobře,“ usmívá se promotér.

Poslední turnaj konkurenční značky nedopadl nejlépe, tribuny v malé Unyp areně totiž nebyly ani zdaleka zaplněné. „K tomu řeknu takovou perličku. Doslechli jsme se, že promotéři organizace údajně tvrdí, že jsme lístky na jejich akci vykoupili my, tedy Clash, aby tam nikdo nepřišel. To je šílené,“ říká Le Sy.

RedFace proto nedávno zkusil vsadit na skutečně kontroverzní osobu, když chtěl nechat do zápasu nastoupit vraha Jiřího Kajínka, který byl propuštěn z vězení na základě milosti bývalého prezidenta Miloše Zemana.

„Kajínka bychom nastoupit nenechali. My jsme nabídku na angažmá Kajínka dostávali pravidelně během posledních dvou let. Ale vždycky jsme to odmítli. Nechtěli jsme dávat prostor člověku, který je odsouzený za dvojnásobnou vraždu a je známý vlastně pouze kvůli tomu,“ komentuje Le Sy.

Jako příklad organizace, od které se může Clash of the Stars hodně učit, uvedl promotér jedničku ve světě bojových sportů, americkou UFC. Ostatně Le Sy byl v listopadu 2023 v New Yorku na turnaji UFC 295.

„Probudily se ve mně staré sny, kdy jsem si říkal, že bych chtěl jednou zápasit v UFC. Díval jsem se tam hodně na produkci a organizaci večera. A jedna věc, co mi utkvěla v hlavě, je, kolik tam bylo servisu, respektive pořadatelů na chodbách a v ochozech,“ vzpomíná bojovník a promotér v jedné osobě: „U každého sektoru bylo několik lidí, kteří divákům radili, kam si mají podle lístku sednout, aby vše probíhalo plynule. Kudy kam, nejkratší cestou. To se mi líbilo a budeme počet těchto lidí také zvyšovat.“

Uznání podle Le Syho patří i divákům UFC. „To byli snad první a jediní diváci, kteří dělali větší rachot, než je u nás na Clashi.“

Tagy:
New York Ostrava Miloš Zeman Jiří Kajínek Ultimate Fighting Championship Ostrava Aréna Clash of the Stars Martin Kocián UNYP Arena