Ve vyhroceném derby tekla krev. Děčín se bude snažit odvrátit konec sezony

Přidat na Seznam.cz

Zatímco první semifinále nejvyšší basketbalové ligy mezi Nymburkem a Ostravou proběhlo podle očekávání (Středočeši vyhráli 4:0 na zápasy), druhý semifinálový duel mezi Ústím nad Labem a Děčínem je velmi napínavý až vyhrocený. A to tak, že ve včerejším pátém zápase tekla na palubovce krev. Utkání nakonec vyhráli Ústečtí a ujali se tak vedení 3:2.

První čtvrtinu zvládli lépe „Válečníci“ z Děčína a to hlavně díky pěti „trojkám“ – 18:26. Ve druhé čtvrtině už domácí zabrali a vyhráli jí o patnáct bodů a dostali se do průběžného vedení – 43:36. Třetí dějství bylo nejvyrovnanější, padlo v něm i nejméně košů – 62:54, zároveň ale došlo k vyhrocenému momentu. Domácí Rowan fauloval Ogurdiana, který se skácel na palubovku a z hlavy mu crčela krev. Emoce vzplály nejen mezi střídačkami (byl vyloučen děčínský kouč Grepl), ale i u diváků. Tahle situace Děčín hodně zabrzdila a Ústí si náskok už udrželo – 86:75.

Jakub Důra, sportovní manažer BK ARMEX Děčín:Gratuluji Ústí k zisku třetího bodu v sérii. Myslím, že šlo o pěknou basketbalovou bitvu do okamžiku nepříjemného zranění Ogundirana, což se potom řešilo a vyústilo to ve vyloučení našeho trenéra. My jsme se poté vrátili do zápasu, šli jsme dokonce ještě krátce do vedení díky obrovskému úsilí. Ve chvíli, kdy se ale vyfauloval i AJ Walton, a ztratili jsme dalšího klíčového hráče, už jsme tahali za kratší konec a Sluneta zvládla dovést zápas do vítězného konce. My jsme tu nechali všechno, co jsme mohli, bojovali jsme, odmakali jsme to. Myslím, že v rámci možností a složení, ve kterém jsme hráli posledních dvanáct minut, můžeme být docela hrdí na pěkný výkon.”
Jan Šotnar, trenér Slunety Ústí:Vybojované vítězství, dvakrát jsme se dostali do propasti, věděli jsme, že s Děčínem to nebude jednoduché. Ukázali své zkušenosti a dostali nás dvakrát do úzkých, my se z toho však dostali. Začíná to kulminovat, ale myslím, že to začíná být i za hranicemi sportu. Věřím tomu, že šestý a případně sedmý zápas se bude hrát trochu víc basketbal.”

Šesté utkání se odehraje v úterý v děčínské hale. Pokud by Válečníci vyhráli, musel by si Nymburk počkat na svého finálového soupeře až do pátku.

Zdroj: bkdecin.cz, bkusti.cz