Domácí prokletí Zbrojovky? Asi změníme stadion, žertoval kouč. Prozradil, kvůli čemu mu lidé pořád nadávají

Domácí prokletí Zbrojovky? Asi změníme stadion, žertoval kouč. Prozradil, kvůli čemu mu lidé pořád nadávají
OBSAHUJE VIDEO

Mají na kontě pětatřicet bodů, což by mělo stačit na záchranu druhé ligy. Zbrojovka Brno ale dvě kola před koncem ještě nemá klid. Obavy z boje o záchranu přiznal i po remíze s Líšní trenér brněnského celku Lukáš Kříž. "Víme, jak tabulka vypadá, pochopitelně mi nebylo nejlépe. Je to tak našlapané... Za normální situace bychom měli klid, ale takhle musíme v sobotu doma vyhrát," měl jasno kouč, který během jara nahradil na lavičce Zbrojovky odvolaného Tomáše Polácha.

Kříž si uvědomoval, že derby s Líšní nebude pro jeho svěřence jednoduché. "Má to náboj, fanouškovský i mezi hráči. Je tam trochu napětí," konstatoval kouč Zbrojovky s tím, že do přestávky se mu výkon jeho svěřenců nepozdával. "První půle se mi z naší strany nelíbila. Po pauze jsme byli za zlepšení odměněni brankou, plus tam šel Řezníček sám, ale gólman mu to fantasticky chytil. Pak jsme se s tím dobře nepoprali a soupeř vyrovnal. Remíza je ale asi spravedlivá," věděl kouč.

Pohled na tabulku mu ani dvě kola před koncem soutěže nedává klid. Pořád je ve hře varianta, že by i Zbrojovka mohla dostat padáka, byť je před nedělním programem na průběžném devátém místě. "Měl jsem před výkopem obavy, víme, jak tabulka vypadá. Nebylo mi nejlépe. Je to tak našlapané, za normální situace by byl klid. Takhle musíme prostě v sobotu vyhrát," konstatoval kouč.

Vypadá to celkem jednoduše, jenže Zbrojovka se před domácím publikem trápí. Novináře zajímalo, zda tým najde sílu, aby zlomil zmíněné prokletí. "Asi zvolíme jiný stadion," smál se kouč. "Musíme to zlomit, nachystat se na ten zápas. Říkám to pořád dokola, lidé mi už za to nadávají, že se furt na něco chystáme. Ale každý chce vyhrát, my taky. Jen se to někdy nepodaří. Musíme to zlomit," pravil odhodlaně Kříž.

Na závěr pochválil zkušeného kanonýra Jakuba Řezníčka, který protrhl střeleckou smůlu. "Je to střelec, zaslouží si to, že dal gól. Odvedl tu kus práce. Teď se mu nedařilo, ale doufali jsme, že to přijde. Jsoem za to rád, že se trefil," dodal.