Kiel si poprvé v historii klubu zahraje Bundesligu, po třinácti letech se vrací i hamburské St. Pauli

Německou Bundesligu bude v příští sezoně hrát poprvé Kiel. Tým ze spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko má kolo před koncem v čele tabulky nedostižný pětibodový náskok na třetí místo. Druhé postupové místo si v předposledním ligovém kole výhrou 3:1 nad Osnabrückem zajistil St. Pauli, tým ze stejnojmenné čtvrti města Hamburk.

Kiel/Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté německého Kielu slaví postup do Bundesligy

Fotbalisté německého Kielu slaví postup do Bundesligy | Foto: Marcel von Fehrn | Zdroj: Profimedia

Kiel si postup zajistil v sobotu, ve šlágru druhé ligy remizoval 1:1 s Düsseldorfem. Nahrál si tak pětibodový náskok na třetí místo, které patří právě Düsseldorfu a jež znamená baráž o postup.

Kiel, který ještě v ročníku 2012/13 hrál poloprofesionální regionální soutěž, bude hrát nejvyšší německou soutěž už jako 58. klub v historii, předtím dvakrát skončil ve druhé lize na třetím místě. Tým kapitána Lewise Holtbyho, který v kariéře hrál za Schalke nebo Tottenham, neuspěl ani v play-off o postup do nejvyšší ligy v roce 2018 a 2021.

Po dvou umístění na pátém místě v řadě zažívá St. Pauli ve druhé Bundeslize skvělou sezonu. Svěřenci Fabiana Hürzelera se od začátku ročníku drželi na prvních dvou místech, navíc si připsali rekordních 25 zápasů bez porážky v době od srpna do února.

Tým z německého přístavního velkoměsta v minulosti do Bundesligy postoupil v sezonách 1976/77, 1987/88, 1994/95, 2000/01 a naposledy v ročníku 2009/10, přičemž jeho poslední působení v nejvyšší soutěži trvalo pouze jedinou sezonu. 

Fanoušci německého St. Pauli slaví návrat do Bundesligy | Foto: Christian Charisius | Zdroj: Profimedia

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme