Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Arsenal veze body z Manchesteru, United od vyšší porážky zachránil Onana

Lonardo Trossard udržel fotbalisty Arsenalu i po 37. kole v čele Premier League. Rozhodl totiž zápas na stadionu Manchesteru United, kde londýnský celek vyhrál 1:0 a je první o bod před Manchesterem City.

Trossard dává gól v zápase Arsenalu s Manchesterem United
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Aktivněji začali domácí hráči, přesto šel do vedení ve 20. minutě Arsenal. Havertz využil toho, že se Casemiro zapomněl hluboko na vlastní polovině, nikým neohrožován převzal míč a stříleným centrem vybídl ke skórování Trossarda. Belgičan se trefil podvanácté v sezoně a zlepšil si střelecké maximum v Premier League.

Ve druhém dějství brankář Onana zabránil vyšší porážce United, když skvělými zákroky vytěsnil střely Martinelliho a Rice. "Rudí ďáblové" jsou dvě kola před koncem na osmém místě a na šestý Newcastle v boji o evropské poháry ztrácejí tři body.

Svěřenci Erika Ten Haga prohráli devátý domácí soutěžní zápas v sezoně, čímž vyrovnali negativní klubový rekord. "Kanonýři" si připsali 27. ligovou výhru v ročníku, čímž vytvořili klubový rekord v Premier League.

Historický rekord ze sezony 1970/71 je ještě o dvě vítězství lepší. Arsenal zároveň pojedenácté udržel čisté konto. Rekord drží Chelsea ze sezony 2008/09, kdy s Petrem Čechem v brance zaznamenala o jedno čisté konto více.

Anglická fotbalová liga – 37. kolo:

Manchester United – Arsenal 0:1 (20. Trossard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články