Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Lazio dál bojuje o Ligu mistrů, poslední Salernitana sahala po výhře na Juventusu

Stále ve hře o Ligu mistrů zůstávají fotbalisté Lazia Řím, kteří ve 36. kole italské ligy porazili před vlastními fanoušky Empoli 2:0 a na sedmém místě už mají téměř jistou Evropskou ligu. Po zlatých bodech sahali nakonec marně fotbalisté Sassuola. Předposlední tým Serie A vedl na stadionu FC Janov, ale nakonec padl 1:2 a sestup z italské nejvyšší soutěže se mu opět přiblížil. Verona po stejném průběhu doma podlehla FC Turín. Poslední Salernitana trápila v Turíně čtvrtý Juventus, který vyrovnal na 1:1 až v nastaveném čase a zajistil si účast v Lize mistrů. K tomu mu pomohla výhra Bergama, které zajistilo LM i pro Boloňu, nad AS Řím 2:1.

Hráči Lazia Řím
zdroj: Reuters

Bergamo zvítězilo díky dvěma trefám De Ketelaerea v 18. a 20. minutě. Římané už jen snížili díky proměněné penaltě Pellegrina z 66. minuty. Atalanta si před svým dnešním soupeřem udělala na pátém místě tříbodový náskok a má zápas k dobru. Svěřenci Gian Piera Gapseriniho se 22. května ve finále Evropské ligy utkají s Leverkusenem.

Salernitana šla ve 27. minutě v Turíně překvapivě do vedení. První ligový gól v kariéře dal obránce Pierozzi, jenž v týmu hostuje z Fiorentiny. Juventusu se podařilo vyrovnat až v samém závěru, propadlý míč po rohu na zadní tyči dorazil Rabiot. "Stará dáma" remizovala popáté v řadě, což se jí stalo poprvé od roku 2009. Z posledních dvou kol jí k jistotě účasti v Lize mistrů stačí získat dva body.

Sassuolo šlo do vedení ve 31. minutě díky penaltě Pinamontiho. Janov ve druhém poločase otočil po trefě Badelje a vlastní brance Kumbully. Hosté ztrácejí dvě kola před koncem na sedmnácté Empoli, které prohrálo s římským Laziem 0:2, tři body. Janov je jedenáctý.

Verona vedla ještě v 76. minutě po brance Šwiderského 1:0, ale následně při svém prvním startu v Serii A za Turín vyrovnal osmnáctiletý Kypřan Savva a sedm minut před koncem rozhodl o výhře býků střídající Pellegri. Svěřenci Ivana Juriče se v lize prosadili po čtyřech zápasech, v nichž nedali gól. Verona má na sestupové příčky náskok čtyř bodů, osmnácté Udine však v pondělí čeká dohrávka na půdě Lecce. Turín je desátý a na pohárové příčky ztrácí jeden bod.

Italská fotbalová liga – 36. kolo:

Lazio Řím  Empoli 2:0 (45.+3 Patric, 89. Vecino), FC Janov  Sassuolo 2:1 (56. Badelj, 63. vlastní Kumbulla – 31. Pinamonti z pen.), Hellas Verona  FC Turín 1:2 (67. Šwiderski – 77. Savva, 83. Pellegri), Juventus Turín - Salernitana 1:1 (90.+1 Rabiot - 27. Pierozzi), Bergamo - AS Řím 2:1 (18. a 20. De Ketelaere - 66. Pellegrini z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články