Pohlreich je úplně v koncích. Diváci nevěří vlastním očím, Prima ho odstavila

Zdeněk Pohlreich prožívá jedny z nejhorších momentů své televizní kariéry. Zdá se totiž, že jeho kouzlo již vyčpělo a televize budou chtít jít dále, už pravděpodobně bez něj. Stejně jako z obrazovek zmizel jeho někdejší rival Jiří Babica, čeká to teď pravděpodobně i slavného šéfa.

Vůbec se to nepovedlo

Důvodem je především skutečnost, že poslední Pohlreichův počin v podobě pořadu Česko na grilu je ukázkovým propadákem. A bohužel pro něj, pro TV Prima už je několikátým v řadě. Této televizi se v poslední době vůbec nedaří, a na co sáhne, to pokazí. Začalo to už se seriálem Eliška a Damián a pokračuje s dalšími programovými kousky někdejšího silného televizního hráče.

Spolu s propadem Primy se teď svezl i Zdeněk Pohlreich, kterému bude k tíži přičítán právě neúspěch Česka na grilu, jakkoliv je pouze jedním z moderátorů a porotců. Jde však jednoznačně o největší a nejdražší tvář pořadu, který je mixem kuchařské a reality show. Navíc s důrazem na grilování, které je v České republice velmi oblíbené.

Jak se ale zdá, Prima udělala hned několik přešlapů. Celý pořad působí příliš uměle a například s Masterchefem, kterému se chtěl podobat, se vůbec nemůže rovnat. Dalším faktorem je zřejmě chybné uvedení, které přišlo příliš brzy, a to ještě před hlavní grilovací sezónou. A dalším negativem je vlažný výkon Pohlreicha, který v pořadu místy působí, jakoby ho to už vůbec nezajímalo. Výsledkem je to, že na třetí díl pořadu se koukalo v hlavním vysílacím čase jen 150 tisíc diváků, což je mnohonásobně méně než u konkurence. Pořad byl následně odstaven jako neúspěšný do naprosto nelukrativního vysílacího času, kde bez zájmu diváctva doběhne.

Přitom Česko na grilu mělo být prvním krokem jeho návratu na TV Prima poté, co si nepříliš loajálně odskočil na konkurenční Novu. Ovšem už tam v pořadu Souboj restaurací nijak zvlášť nepřesvědčil a pozorní diváci mohli již tehdy konstatovat, že tady nastává určitý ústup ze slávy.

Sám šéfkuchař pochybuje

Ten se teď naplno potvrdil. Může to mít co do činění s tím, že Zdeněk Pohlreich už ani nevaří ve svých podnicích a jejich provoz nechává na svém partnerovi. Stále častěji naopak obráží nejrůznější podcasty, kde se vyjadřuje k současným nešvarům České republiky i světa. Tam mu potom mnozí vzkazují, že by se měl držet svého řemesla a nemudrovat nad něčím, čemu moc nerozumí.

Čtěte také: Česká televize začala lidem posílat hrozný dopis. Kdo nezaplatí, dopadne opravdu špatně

Ve hvězdách je teď i slavný návrat pořadu Ano šéfe. Ten by Prima ráda uvedla v příštím roce a aktuálně se do něj snaží získat nové restaurace. Jak ale v jednom z podcastů připustil sám Pohlreich, stále ještě není rozhodnuto, zda bude pořad uvádět on. Zmínil, že se ještě řeší, zda je na to ten vhodný. Nakonec se může ukázat, že není. Nebo dostane ještě jednu šanci?

Foto: TV Prima

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana
Jana
27 dní

Na Pohlreicha se nedívám roky,ta jeho sprostá hu.a, shazování mladých – je to b.b. Teď přišel na “tajnou” ingredienci do svíčkové – hořčici. Tu používáme po celé generace, když Pohlreich chodil ještě po houbách. Je dobře, že ho konečně skřísli – a nebude telku kazit…

Miroslav Kesner
Miroslav Kesner
28 dní

Tenhle člověk má tolik peněz,že nepotřebuje pořady v televizi,měl by se věnovat spíš tomu,čím se vyučil.

Zdeněk
Zdeněk
28 dní

Ono to není o tom co tam jede,ale ty po…..ano a dlouhý reklamy co ani nejdou přeskočit ubyraji sledovanost.

jana mido
jana mido
28 dní

Možným důvodem menší sledovanosti mohou být i příšerně dlouhé reklamy, 10 minut je nekonečných, často si rozmyslím, jestli vůbec chci na Primu koukat, i když by mi pořad třeba i zajímal,

Jiri
Jiri
29 dní

To je dobře tenhle člověk uznava jen sve chute a sprosty je jako p.Kozub,,,mozna z rodiny

Bohumil
Bohumil
29 dní

Já Polraicha nikdy nemusel.

Květa
Květa
29 dní

Pan Pohlreich neví, na kterém by měl být programu, zda na Nová, Prima a nebo nejraději na všech. Já bych ho vyřadila ze všech. Už je okoukaný. A navíc ten jeho upíří úsměv a to jeho vole.. vole za každým třetím slovem. Pořad ” na grilu” mě vůbec nezaujal, nedívám se.

Bohumil
Bohumil
29 dní
Reply to  Květa

Máte pravdu. Nikdo už na to nekouká.