Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kapitán Slovácka Kadlec se loučí: Po sezoně ukončím kariéru

Dál už to nepůjde. Bývalý fotbalový reprezentant a současný kapitán Slovácka Michal Kadlec ukončí po sezoně kariéru. Devětatřicetiletý hráč, který je dlouhodobě zraněný, to uvedl na sociální síti X.

Michal Kadlec ze Slovácka (vpravo) v utkání proti Kolínu nad Rýnem
zdroj: REUTERS autor: Radovan Stoklasa

"Rád bych poděkoval všem fanouškům a lidem, kteří mě mají rádi. Obzvlášť rodině a mému tátovi, který byl v mých začátcích mým velkým fotbalovým vzorem," řekl syn vicemistra Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece ve videovzkazu na klubovém účtu.

Bývalý hráč pražské Sparty, Leverkusenu a Fenerbahce Istanbul se do mateřského klubu vrátil před šesti lety. Předloni pomohl Slovácku k vítězství v domácím poháru, premiérové trofeji v klubové historii, a účasti v podzimní skupině Evropské konferenční ligy.

V české nejvyšší soutěži Kadlec odehrál 321 zápasů a vstřelil 13 branek. Naposledy nastoupil 10. února proti Pardubicím. Pak se podrobil operaci Achillovy šlachy, která ho trápila delší dobu. Od té doby byl mimo hru.

Za reprezentaci nastoupil v letech 2007 až 2016 do 67 zápasů, v nichž dal osm gólů. Zahrál si na evropských šampionátech v letech 2008 a 2012.

Se Spartou vyhrál dvakrát ligu a třikrát domácí pohár. Titul a pohár vybojoval také s Fenerbahce. Leverkusenu pomohl k druhému místu v německé lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články