Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Pomazánky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě díky své všestrannosti, chutnosti a jednoduchosti přípravy. Jedná se o lahůdky, které lze použít na chleba, toust nebo jako součást různých pokrmů. Jednou z těchto populárních pomazánek je pažitková pomazánka, která láká svou svěžestí a jemnou chutí.

Pomazánky jsou ideální pro ranní snídani nebo lehkou svačinu. Rozetřené na čerstvý chléb nebo tousty dodávají rannímu jídlu chuť a výživu. Pažitková pomazánka s plátkem čerstvého rajčete nebo okurky je osvěžující a zdravá volba pro začátek dne.

Večeře je další příležitostí pro využití pomazánek. Mohou být součástí lehkého večerního občerstvení, přílohou k hlavnímu jídlu nebo dokonce jako náplň do sendvičů či wraps. Pažitková pomazánka může být skvělým doplňkem ke grilovanému kuřeti nebo zeleninovému sendviči.

Pomazánky také otevírají dveře k tvůrčímu experimentování v kuchyni. S různými ingrediencemi a kořením můžete vytvářet nové a originální kombinace chutí. Můžete přidávat bylinky, koření, ořechy nebo sušené ovoce pro zajímavé a bohaté chutě. Pažitková pomazánka s přídavkem chilli nebo kari je zajímavou alternativou pro ty, kteří milují pikantní pokrmy.

Pomazánky jsou jedním z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších pokrmů pro svou jednoduchost, všestrannost a chuťové vlastnosti. Bez ohledu na to, zda jsou použity jako součást denních jídel, společenských událostí nebo tvůrčích experimentů v kuchyni, pomazánky přinášejí radost a uspokojení všem, kteří je ochutnají. Pažitková pomazánka je jen jedním z mnoha variant, které můžete objevit a vychutnat si v této široké škále chutí a kombinací.

Zdroj: Žádný Špeky

Pažitková pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

156

kcal

Suroviny

  • hrst pažitky

  • 2 sýry typu žervé

  • 50 g eidamu

Postup

  • Postup je velice jednoduchý - vezmeme pažitku a nasekáme ji na jemno.

  • Přidáme k ní žervé, nastrouhaný eidam a vše osolíme a opepříme.