Hlavní obsah

Karvinští proti Zlínu znovu nezvládli závěr zápasu a spílali rozhodčímu Szikszayovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár vteřin scházelo fotbalistům předposlední Karviné k vítězství nad posledním týmem skupiny o záchranu Zlínem. Důležitý krok k záchraně ale podobně jako minulý týden v Jablonci neudělali, přestože v poločase vedli 2:0. Zlínský žolík Lukáš Bartošák nejprve ve druhém poločase snížil a deset vteřin před vypršením čtvrté nastavené minuty ranou pod břevno srovnal na 2:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Karvinský Martin Regáli se penalty dožadoval marně.

Článek

„Je mi těžko. Je to druhý zápas za sebou, který v nastavení ztratíme,“ soukal ze sebe trenér Karviné Marek Bielan. „Ale nebudu se za nic schovávat. Beru to na sebe. Kdybych v nastaveném čase sáhl ke střídání Boháče nebo Mosese, tak hru rozkouskujeme a k té situaci vůbec nemuselo dojít,“ přemítal Bielan nad stavem, po němž Zlín v nastaveném čase srovnal.

Právě mladý Nigerijec David Moses sehrál společně s autorem gólu Bartošákem ve vyrovnávacím momentu zásadní roli. Daleko před pokutovým územím byl sice zřejmě faulován, pokračoval ale ve hře a místo dalekého odkopu se pokusil obehrát soupeře technicky. Kličku ale nedotáhl, o míč přišel, následoval nákop před domácí branku, velký zmatek a rána Bartošáka, po které se gólman Karviné Jiří Ciupa jen ohlédl.

„Nebudu to na nikoho svalovat, ani na Davida, protože hrál skvěle. Asi si věřil, že tu kličku udělá. Je to jeho nezkušenost. V tom momentu prostě musí vědět, že je třeba do toho prásknout,“ krčil rameny Bielan.

„Když my prohráváme a snažíme se srovnat, tak se pět minut před koncem už nedostaneme ani k soupeřově brance, natož ke střele. Ale my tam děláme kličky, patičky a Zidanovky místo toho, abychom to kopli mimo stadion,“ štvalo slovenského záložníka Rajmunda Mikuše, který se podepsal nahrávkou pod oba karvinské góly. První dal krásnou střelu Sebastian Boháč, na 2:0 zvyšoval na konci první půle Lucky Ezeh.

Domácí ztráta Karvinské hodně štvala a hodně zlých slov si následně vyslechl hlavní rozhodčí Ladislav Sziksay za to, že v prvním poločase nevyloučil Vukadina Vukadinoviče za úder loktem do tváře Andriji Ražnatoviče a také za to, že neodpískal pokutové kopy po stažení Regáliho stoperem Didibou a povalení téhož hráče Janetzkým po rohovém kopu.

„Někdy zkuste napsat, že rozhodčí nás tady je*ou,“ soptil zlostí karvinský šéf Jan Wolf. „Doje*ali nás v Jablonci, kde žádný faul nebyl, a dostali jsme z toho gól. Tady faul na Luckyho, loket (Vukadinoviče) na druhé straně a na Regáliho čistá penalta. A Moses to na konci sice z*upal, ale před tím tam byl faul na něho,“ hulákal karvinský boss.

Nerozhodný výsledek postavení nejhorších týmů nijak nezměnil. Zlín zůstává poslední, Karvinští jsou se stejným bodovým ziskem o příčku výše. O jeden bod více mají čtrnácté České Budějovice. „Odvážíme si bod, který je po tom průběhu asi nádherný,“ byl rád kouč Zlína Bronislav Červenka, kterému skvěle vyšlo nasazení Lukáše Bartošáka až do druhého poločasu.

Exkarvinský fotbalista se mu odvděčil dvěma výstavními trefami. „Zvládl to fantasticky. Vlastně nám zachránil zápas. Hrál tady, vrátil se dvěma góly a my si díky tomu odvážíme remízu. Rodila se ale těžko, protože ten tlak na nás i na hráče je opravdu velký,“ řekl Červenka.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.