Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kadeřábek se pod demolici Darmstadtu podepsal gólem a asistencí. Trefil se i Schick

Pavel Kadeřábek se gólem a asistencí podílel na drtivé výhře Hoffenheimu 6:0 na hřišti sestupujícího Darmstadtu. Tým českého reprezentanta vyrovnal své nejvyšší vítězství v bundeslize. Kadeřábek odehrál celé utkání, David Jurásek nastoupil v 72. minutě. Bayern Mnichov porazil 2:0 Wolfsburg a udržel si druhé místo. Patrik Schick gólem přispěl k vítězsví Leverkusenu 5:0 v Bochumi.

Pavel Kadeřábek
zdroj: Reuters

Leverkusen v Bochumi hrál už od 15. minuty přesilovku. Passlack stáhl Tellu, který by jinak postupoval sám na branku, a musel předčasně opustit hrací plochu. Skóre otevřel ve 41. minutě svým sedmým ligovým gólem Schick a v nastavení prvního dějství zvýšil z penalty Boniface. Nejlepší střelec Bayeru se prosadil potřinácté v sezoně.

Schicka v 69. minutě nahradil na hřišti Adli, jenž o sedm minut později zvýšil na 3:0. V závěru pečetili vysokou výhru obránci Stanišič a Grimaldo. Gólman Matěj Kovář strávil utkání na lavičce náhradníků, Adam Hložek chyběl v nominaci na utkání. Bochum v posledním kole zavítá na hřiště Brém, kde potřebuje k jistotě záchrany uhrát alespoň bod. 

Kanonádu odstartoval už ve druhé minutě Bebou a za další čtyři minuty zvýšil po Kadeřábkově přihrávce Beier. Ve 22. minutě už bývalý reprezentační obránce skóroval sám. Zpracoval si Grillitschův pas a z ostrého úhlu prostřelil brankáře Brunsta.

Do přestávky se ještě prosadili Kabak a popatnácté v sezoně nejlepší týmový střelec Beier. Výsledek zpečetil hned krátce po změně stran Bebou.

Hoffenheim se posunul na sedmou příčku znamenající účast v Konferenční lize. V posledním kole bude stačit svěřencům Pellegrina Matarazza k udržení pozice získat stejně bodů jako osmý Freiburg. Hoffenheim ale doma přivítá Bayern Mnichov, zatímco Freiburg se představí na hřišti sestupem ohroženého Unionu Berlín.

Bayernu v sestavě chyběl zraněný nejlepší střelec Kane, přesto domácí tým rozhodl už během první čtvrthodiny. Úvodní branku vstřelil devatenáctiletý Chorvat Zvonarek, jenž se v Bundeslize prosadil při svém čtvrtém startu poprvé, a na 2:0 zvýšil ve 13. minutě Goretzka. Loňští šampioni mají před posledním kolem na třetí Stuttgart náskok jednoho bodu, Wolfsburg je dvanáctý.

Neuer nastoupil k 500. zápasu v Bundeslize (156 za Schalke 04, 344 za Bayern Mnichov) a stal se čtvrtým brankářem, jemuž se podařilo tuto metu pokořit. Před ním to dokázali Oliver Kahn (557 startů), Eike Immel (534) a Uli Stein (512). Trenér Tuchel ve svém posledním zápase v Allianz Areně Neuera 16 minut před koncem vystřídal, aby si gólman užil ovace domácích fanoušků. Osmatřicetiletého veterána v brance nahradil Izraelec Daniel Perec, jenž nastoupil k prvnímu bundesligovému zápasu.

Německá fotbalová liga – 33. kolo:

Darmstadt  Hoffenheim 0:6 (2. a 51. Bebou, 6. a 44. Beier, 22. Kadeřábek, 26. Kabak).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články