Doktoři národního týmu nemají pro české fanoušky dobré zprávy. Důležitého útočníka několikrát denně monitorují

Zranění českého útočníka v zápase s Norskem vypadalo hrozivě. Dokonce i doktoři reprezentačního výběru byli z inkriminované situace vystrašeni. Stav jeho zranění je v dynamickém vývoji.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Český hokejový tým už to zažil na mistrovství světa mnohokrát. Zranění několikrát z turnaje vyřadilo velké hvězdy, bez kterých to prostě nešlo. Například loni putovali po prvních zápasech ve skupině do nemocnice Lukáš Sedlák a Filip Chytil. V prvním případě vyšetření ukázalo zlomení kotník, ve druhém frakturu lícní kosti. Reprezentace přišla o útočné opory a skončila na MS osmá. Teď se strachuje o stav Dominika Kubalíka.

Zranění ve spodní části těla

Český útočník se nepříjemně zranil v sobotním zápase s Norskem (6:3), o kterém jsme na SportechŽivě také psali. Obávaný kanonýr narazil po souboji s Rönnildem do mantinelu a do kabiny mu museli pomáhat spoluhráči. Vyšetření ukázalo potíže ve spodní části těla. Ale doktoři nechtěli problémy Kubalíka blíže specifikovat.

Kubalík se sice do zápasu vrátil a vše už směřovalo k jeho plnému nasazení, ale nyní je start osmadvacetiletého střelce Ottawy v dnešním utkání se Švýcary s otazníkem. Jako zamrazilo každému fanouškovi českého hokeje, tak nám zamrazilo taky. Vypadalo to velice vážně,“ řekl pro ČTK jeden z lékařů českého týmu Antonín Chochola o situaci ze 45. minuty.

Přijde o zápasy?

Z prvních televizních záběrů se zdálo, že si Kubalík vážně poranil koleno, ale to nikdo nepotvrdil. „Po primárním vyšetření se ukázalo, že Dominik utrpěl poranění v dolní polovině těla, které by ho však nemělo vyřadit z následujících dní v turnaji. Po dohodě s ním jsme mu dovolili návrat do hry,“ popsal Chochola.

Dvojnásobný mistr světa dluží čtvrt miliardy. Přes 25 milionů mu svěřil i kapitán hokejové reprezentace Červenka

Velké obavy o Kubalíka, který se stal v pátek otcem dcery Mii, ale stále panují. Zranění totiž hráče limituje. A doktoři nevyloučili, že přijde o nějaké utkání. „V této chvíli nemůžeme říct, jestli vynechá nějaký zápas či rozbruslení,“ doplnil Chochola.

„Každé poranění se nějakým způsobem vyvíjí. Dominik je v péči fyzioterapeutů. Jeho stav sledujeme. Monitorujeme ho několikrát denně a podle toho budeme komunikovat s trenéry. Dominik podle toho bude pokračovat dál v turnaji. Nejsem schopen přesně zodpovědět, zda bude hrát se Švýcarskem, protože ten stav je v současné době v dynamickém vývoji,“ řekl Chochola. A to nejsou pro české fanoušky zrovna dobré zprávy.

Jak velkou ztrátou by podle vás byla absence Kubalíka? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články