Sparta řeší problémy hráčů s disciplínou. Letenští jsou nejtrestanějšími fotbalisty v Evropě

Sázet v téhle sezoně na vyloučení hráče fotbalové Sparty, tak je člověk brzy milionář. Letenští už v součtu všech soutěží dostali dvanáct červených karet.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Krejčí, Preciado, Olatunji, Sadílek, Karabec, Vitík, Ryneš, Zelený a Haraslín. To je seznam ostrých hochů Sparty, kteří šli v tomto ročníku předčasně do sprch. Ladislav Krejčí dokonce třikrát, Angelo Preciado dvakrát. Je až zázrak, že Sparta za jejich fotbalové hříchy nějak výrazně nezaplatila. Po derby vede ligu se čtyřbodovým náskokem na Slavii a míří za obhajobou titulu. Do konce nadstavby zbývají tři zápasy.

Priske: Bylo to opět zbytečné

V ligové sezoně už rozhodčí Spartě udělili deset červených karet. Tu poslední viděl v sobotním bezbrankovém derby slovenský útočník Lukáš Haraslín. Bylo to opět zbytečné. Stalo se to u rohového praporku na soupeřově polovině, kde nám nehrozilo žádné nebezpečí. Vím, že se Lukáš musel rozhodnout rychle. Ale musí být v podobných momentech opatrnější,“ zlobil se kouč Brian Priske na klubovém webu.

Sparta totiž musela hrát s rivalem poslední půlhodinu v deseti. „Červená karta zápas samozřejmě dost ovlivnila, protože předtím jsme byli lepším týmem. V závěru už to byl spíš stres než klid. Ale jsem hrdý na kluky, jak to odpracovali a dobojovali,“ vyjádřil se Priske po cenné remíze.

Musíme se s tím vyrovnat

Priske pochopitelně o problémech s disciplínou nemluvil poprvé. „Červených karet je až moc. Některé jsme si nezasloužili, poslední ale byly stoprocentní. Je důležité hrát s určitou mírou disciplíny bez ohledu na to, co dělá soupeř. Na začátku sezony jsme věděli, že nás každý bude chtít porazit a že někteří soupeři kvůli tomu překročí hranice. I to je součástí fotbalu, musíme se s tím vyrovnat,“ řekl kouč Sparty Priske po vyloučení Preciada v utkání s Mladou Boleslaví, o kterém jsme také psali na SportechŽivě.

Šéf Slavie Tvrdík o zrádci Kuchtovi: Člověk bez vychování. Sváry před derby se Spartou ožívají

Jeho hráči ale hřeší dál. A to tak výrazně, že v tom kralují celé Evropě. Dle statistik iDnesu už se jim v předních zahraničních ligách nikdo nevyrovná. Díky Haraslínově červené se Sparta osamostatnila v čele pomyslné tabulky vyloučení. Za ní jsou portugalské týmy Porta a Famalicaa. „Něco tady zkrátka nesedí. Červených je z naší strany opravdu moc, to číslo je obrovské. Vím, že kdybychom si rozebrali jednu situaci po druhé, často jsme mohli volit jiné řešení. Na druhou stranu vidím i spoustu situací, kdy dostanou nakopáno naši hráči,“ dodal Priske. Zvládne jeho tým poslední tři zápasy bez červené karty?

Proč je podle vás Sparta tak často vylučovaná? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články