Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Otočka v Uherském Hradišti

Obrat zařídily Kotrčová a Chang

Sdílet

Fotbalistky Sparty zvítězily v Uherském Hradišti proti Slovácku 2:1. Domácí hráčky sice vedly gólem Anety Poláškové, ale sparťanky dokázaly trefami Kateřiny Kotrčové a Lauren Chang zápas otočit a odvážejí si do Prahy tři body.
Od úvodních minut šance střídala šanci. Už ve 3. minutě trefila Paulenová tyčku. Místo vedení Sparty to bylo ale Slovácko, kdo otevřel gólový účet. V 6. minutě dostala Aneta Polášková míč za obranu a obstřelila vyběhnutou brankářku Kožurikovou - 1:0.
Sparťanky minutu po inkasované brance trefily opět tyč, tentokrát z dálky po střele Martínkové. Za další minutu byla Martínková v roli přihrávající, odcentrovala před bránu na hlavu Kotrčové a ta se trefila přesně - 1:1. 
Bláznivý začátek utkání vyvrcholil v 15. minutě. Marcinková z pravé strany takřka od rohového praporku poslala míč do pokutového území, kde se k němu prodrala důrazná Chang a zblízka po zemi překonala Fraňkovou - 1:2.  
Po gólově bohatém začátku zápasu se tempo uklidnilo a týmy se již do vyložených šancí nedostávaly. Emoce ve druhé půli vzbudil souboj domácí Nyby s Kožurikovou, ale penalta se nepískala a Sparta dál držela svůj náskok.  
Největší příležitost ke skórování měla ve druhém poločase Paulenová, když už v nastaveném čase postupovala sama na brankářku Fraňkovou, která ale vyběhla a dokázala šanci zneškodnit. A tak skóre 1:2 vydrželo na výsledkové tabuli až do konce. Ve všech čtyřech vzájemných zápasech Slovácka a Sparty v sezoně tak Moravanky vedly, ale zároveň ani jeden zápas nevyhrály.
V dalším ligovém kole hrají sparťanky doma. V sobotu 18. května přivítají na Proseku Slavii.  
1. liga žen, nadstavba o titul, 4. kolo
1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 1:2 (1:2)
Branky: 6. A. Polášková - 8. Kotrčová, 15. Chang 
ŽK: 88. Bieliková - 89. Kotrčová, 90.+2. Paulenová, 90.+3. Kožárová 
Slovácko: Fraňková - A. Polášková, Ohlídalová, Jančářová (69. Bieliková), Nyby, Pěčková (69. V. Polášková), Trčková, Krejčířová (46. Sluková), Jonášová (81. Surová), Střížová (69. Škerdová), Obadalová 
Sparta: Kožuriková - Dědinová, Bertholdová, Bárková - Marcinková (63. Dlasková), Kotrčová, Bužková (73. Kožárová), Paulenová - Polcarová (63. Pochmanová) - Martínková (63. Cvrčková), Chang 

Další novinky