Máte doma tuto konzervu? Ihned se ji zbavte, je nebezpečná

Maďarský guláš v konzervě se stal pro mnohé velkým zklamáním. Jeho etika lže o tom, co v sobě konzerva doopravdy obsahuje. Nemáte ji náhodou doma?

Konzervy vyrovnané v regálu v obchodě i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Kupujete si do zásoby konzervy? Pak běžte zkontrolovat špajz, protože tato konzerva není tím, čím se na obalu prezentuje. To z ní dělá falšovanou a nevyhovující potravinu. Jistě hoříte zvědavostí, který parametr potravina nesplnila. Nebudeme vás déle napínat, byl to obsah masa. Což vede k zamyšlení, co tam místo něj najdete.

Konzerva Maďarský guláš

Jedná se o Fine Life Maďarský guláš v plechové konzervě od výrobce WHALLEY a. s. z České republiky. Státní veterinární správa prováděla odběr vzorku při úřední kontrole přímo u výrobce ve Velkém Šenově. Konzerva obsahující maďarský guláš na etiketě slibovala obsah masa 52 gramů na 100 gramů výrobku, místo toho však skutečný obsah byl 33,75 gramů na 100 gramů. Informoval o tom web PotravinyNaPranýři.

Konzervu můžete mít určitě doma, protože její datum trvanlivosti sahá až do roku 2026, konkrétně do 3. listopadu. Zvažte, zda chcete tuto potravinu opravdu jíst.

Ruka držící konzervu bez etikety iZdroj fotografie: Freepik
Co je v konzervě doopravdy, je často záhadou.

Na potraviny pozor, může být i hůř

Snížený obsah masa je sice nepříjemný, zvlášť když ho chybí tolik, ale při nákupu potravin můžete dopadnout daleko hůře. Řeč je o patogenech obsažených v mase nebo balených masných výrobcích. Takto si totiž můžete přikoupit Listerii nebo Salmonelu. Tyto bakterie přivodí stavy podobné chřipce a otravě jídlem, o které jsme již na JakZdravě psali.

Žena, které se dělá špatně od žaludku

Nechutné: V salámu Vysočina se objevila plíseň. Kdo ji má doma, měl by okamžitě zvážit její vyhození

Ale ani sýry nejsou výjimkou. Nedávno naše redakce psala o sýru, který obsahoval plíseň. Proto dbejte při nákupu následujících pravidel. Kontrolujte datum spotřeby, neporušenost obalu a vzhled potraviny. Když ji doma vybalíte, před konzumací proveďte opětovnou kontrolu a přidejte ještě kontrolu čichem. Jedině tak snížíte riziko, že si způsobíte otravu zkaženým nebo plesnivým jídlem.

Jak kontrolujete při nákupu potraviny vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články