Natrhejte si tyto větvičky: Pomáhají s bolestí kloubů, nespavostí a navíc odstraňují stres

Větvičky z tohoto stromu nabízí nespočet zdravotních přínosů. Stačí je správně zužitkovat a brzy si budete moci všimnout změn.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Šišky a jehličí z borovice jsou skvělým přírodním léčivem, které nabízí nespočet zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Jejich pravidelná aplikace, například prostřednictvím silného roztoku z jejich živin, si skvěle poradí s bolestí kloubů a také bolavými svaly. Stejně tak vám však dle serveru AromaChaitea pomohou uvolnit přílišné napětí v mysli, odstraní veškerý nahromaděný stres a celkově podpoří kognitivní funkce. 

Bolest kloubů, nespavost a stres 

Toto účinné přírodní léčivo můžete využít hned několika způsoby. Šišky i jehličí můžete například nechat v místnosti, aby vyčistily vzduch a uvolnily atmosféru. Stejně tak vám tímto způsobem pomohou stimulovat mysl a kognitivní funkce, jako je paměť a koncentrace. Pravidelná aplikace správných prostředků z šišek a jehličí vám pak dokáže pomoci také se zdravím pokožky, zejména si poradí se záněty a odstraní veškeré bakterie. 

Šišky z borovice iZdroj fotografie: Depsitphotos
Šišky a jehličí z borovice nabízí nespočet zdravotních přínosů

Aplikovat je přitom můžete prostřednictvím esenciálního oleje nebo domácího roztoku – ten si připravíte tak, že zalijete trošku jehličí a malých šišek alkoholem a necháte směs louhovat alespoň 3 týdny. Tinkturu poté již stačí aplikovat na bolavé klouby nebo svaly a brzy si budete moci všimnout pozitivních změn. Pokud vás často trápí migrény, můžete si dle lékařky Katherine Marengo tuto směs pak nanášet také na své spánky. 

Vyrazte na výhonky borovice. Její pyl podpoří hubnutí, utlumí bolest kloubů a posílí imunitu

Ze šišek a jehličí si také můžete připravit odvar jejich převařením. Ten poté přilijte do koupele a dopřejte si chvíli klidu. Kúra vám pomůže uvolnit ucpané dutiny, podpoří pokožku, zabrání rozvoji křečí, pomůže vyřešit problémy s nespavostí, detoxikuje tělo a celkově podpoří vaše dýchací cesty. Na webu JakZdravě jsme také psali o čaji z borovice, který taktéž nabízí nespočet zdravotních přínosů a pomůže udržet vaše zdraví v dobrém stavu. 

Jak se toto přírodní léčivo osvědčilo vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články