Pozor na chloupky v uších: Mnozí o tom neví, ale nevěstí to nic dobrého

Chlupy v uších má velká většina lidí, ovšem pokud vám rostou příliš, může se jednat o vážný problém. Příznaků vám tělo může vysílat mnohem více.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pokud jste si všimli, že vám v uších začíná růst příliš mnoho chlupů, raději se rychle poraďte se svým praktickým lékařem. Jedná se totiž možná o předzvěst toho, že vám hrozí velké nebezpečí, a proto se nevyplatí problém ignorovat. O zdraví tohoto smyslového orgánu mimo jiné varovali dle lékařky Sabrina Felson již staří Indové, podle kterých hraje vzhled i stav ucha velkou roli jako ukazatel lidského zdraví. 

Ochlupení v uších a proč může být nebezpečné 

Ucho je smyslový orgán, který může prozradit mnohé o vašem zdravotním stavu. Pokud jste si tedy v poslední době všimli, že vám v něm začínají růst chloupky, raději se rychle poraďte se svým praktickým lékařem. Podle indické tradiční medicíny by se totiž mohlo jednat o známku nebezpečných problémů, a to zejména co se týče syndromu koronární arterie a vyššího rizika vzniku srdečních onemocnění, jako je infarkt myokardu. 

žena na prohlídce uší u lékaře iZdroj fotografie: Freepik
Chloupky v uších mohou být předzvěstí vážného onemocnění

Pokud tedy i vám začalo v poslední době růst čím dál více chlupů v uších, rozhodně si nechte provést vhodné vyšetření. Vyplatí se zejména zaměřit se na krevní testy, protože právě ty vám vypoví o vašem zdraví nejvíce. Na webu JakZdravě jsme také již dříve psali o typických známkách srdečních onemocnění

chloupky na bradě

Objevily se vám na bradě chloupky? Jde o znamení vážných problémů

Předzvěstí problému poté může být i diagonální rýha na ušním lalůčku, která dle serveru ClevelandClinic může souviset se zvýšeným rizikem aterosklerózy. Tato malá vráska se mimo jiné nazývá Frankovo znamení, a jak varuje tradiční medicína, pokud se objeví, měli byste raději rychle navštívit svého lékaře. Pozor byste si pak měli dávat také na zápach z úst, který se často objevuje v důsledku zánětu dásní a zubních onemocnění. 

Jak řešíte ochlupení v uších vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články