Živé pasti 2024

Mají další body Béčko SK Sigma přehrálo Spartu, jízda pokračuje

Béčko SK Sigma přehrálo Spartu, jízda pokračuje

foto: Petr Pelíšek

13. 05. 2024 - 18:46

Béčko SK Sigma Olomouc má osmou výhru v řadě. V dohrávce 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si doma poradilo s pražskou Spartou. Hanáci o výsledku rozhodli povedeným prvním poločasem, ve kterém dalo tři branky.

Sigma měla od začátku utkání o něco více ze hry a aktivitu přetavila v branky už v prvním poločase. Ve 22. minutě donutili domácí k chybě brankáře hostů v rozehrávce. A situaci dohráli do gólu, trefil se Fiala. Náskok Hanáci ještě do přestávky dokázali navýšit na luxusní. Ve 33. minutě uklidil přihrávku Langra zprava do poloodkryté brány Muritala. A ten samý hráč pak ještě dvě minuty před přestávkou prostřelil brankáře a bylo to o tři. Tím to byl jasně dán další vývoj zápasu. Po přestávce si Sigma bez větších potíží hlídala náskok a snažila se ještě přidat nějakou tu branku. To se nakonec nepovedlo, stejně tak udržet čisté konto. Pražanům se totiž povedlo v nastaveném čase vstřelit branku.

„Výsledek jednoznačně určil první poločas. Byli jsme aktivní, skvěle napadali a dokázali bourat rozehrávku Sparty. Podařilo se nám dohrát několik zisků a jsme rádi, že jsme to zúročili třemi brankami. Zároveň jsme soupeře dokázali držet daleko od naší brány. První poločas byl skvělý. Druhý jsme nezačali tak dobře, nicméně Spartě jsme nedovolili nic. Ale měli jsme být přesnější, abychom dohráli více akcí. Mrzí mě ten gól, co jsme dostali. Jsme na sebe nároční, kluci tam nechali všechno a zasloužili si čisté konto. Ale celkově porazit béčko Sparty je skvělé,“ řekl trenér SK Sigma B Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc B – AC Sparta Praha B 3:1 (3:0)

Branky: 33. a 43. Muritala 22. Fiala – 90+2 Penxa. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler. ŽK: Muritala, Fiala, Elbel. Diváci: 575.

SK Sigma B: Koutný – Slavíček (82. A. Uriča), Cahel, Jaja, Elbel – Hadaš, Dele (61. Mikulenka), Langer (82. Jalovičor), Singhateh (61. Amasi) – Fiala, Muritala (73. Fabiánek). Trenér Tomáš Janotka.
Sparta B: Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský, Jedlička – Holoubek (80. Saal), Váňa (80. Šilhart), Penxa, Jonáš (58. Lehocký) – Šiler (58. Mokrovics), Hranoš (58. Rus), Michl. Trenér Luboš Loučka.

Další články