Hlavní obsah

Těžká výzva v UFC. Češka Pudilová bude odvracet možný vyhazov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurá znovu do boje. Historicky první česká bojovnice v slavné UFC Lucie Pudilová zná termín svého již jedenáctého zápasu mezi elitou. 20. července se na turnaji UFC on ESPN+ 102 v Las Vegas popasuje s Brazilkou Luanou Carolinovou, která se do zámořské organizace dostala již v roce 2018, kdy úspěšně prošla populární show Dana White’s Contender Series.

Foto: Profimedia.cz

Česká bojovnice Lucie Pudilová půjde v UFC znovu do boje.

Článek

Pro 29letou českou bojovnici se bude jednat o letošní první duel. Naposledy se v kleci objevila loni v listopadu, kdy nestačila na urostlou Argentinku Ailin Pérezovou, čímž navázala na předchozí kontroverzní porážku proti Joselyne Edwardsové. Nutno dodat, že rodačka z Příbrami nenesla ani jeden nezdar zrovna dobře, proti tomu poslednímu se dokonce zkoušela odvolat, neboť Pérezové měla být před soubojem podána infuze.

„V UFC to není dovolené. Po vážení si nás všechny někam odtáhli a řekli, že je to těžce zakázané. Před zápasem jsem dokonce musela podepsat, že jsem to neužila. Její případ se už řeší a doufám, že se z toho vyvodí důsledky. Velký problém z toho nedávno byl i u Islama Machačeva, jehož soupeř řekl, že měl něco na ruce, ale neměl důkaz. Údajně to bylo z odběrů, proto to nechali být. Moje soupeřka to ale sdílela na Instagram, kam dala fotku, kde leží v nemocnici a má infuzi,“ líčila loni Pudilová v rozhovoru pro Sport.cz.

Žila šance na přehodnocení výsledku, jenomže zvrat nepřišel. Prohra zůstala.

České zápasnici tak byla připsaná již devátá kariérní porážka, po návratu mezi elitu čeká více než rok a půl na další vítězství (V UFC bilance 3-7). Ani nová soupeřka Luana Carolinová nepředstavuje nic jednoduchého. V UFC si drží bilanci 5 výher a tří porážek s tím, že naposledy prohrála loni v březnu. Začátkem února si navíc připsala triumf last minute, když osm vteřin před koncem zápasu utloukla litevskou tvrďačku Julii Stoljarenkovou.

Pudilovou tak žádné letní prázdniny nečekají. Do zápasu, k němuž dojde již 20. července, zbývá něco málo přes dva měsíce. Souboj to bude náročný i z toho důvodu, že by případná další porážka přinesla již třetí nezdar v řadě, a Češka se tak ocitá nad propastí možného druhého vyhazovu. Něco podobného totiž zažila již před pěti lety, kdy dokonce padla čtyřikrát za sebou a poprvé se s UFC rozloučila.

K turnaji dojde v americkém Las Vegas, s nímž má 29letá ranařka značné zkušenosti.

Související témata: