Hlavní obsah

Polsko - Francie 2:4SESTŘIH: Francie na MS zdolala Polsko a slaví první výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Francie porazili na mistrovství světa v Ostravě Polsko 4:2, ve třetím utkání poprvé vyhráli a v tabulce skupiny B jsou se čtyřmi body pátí. Polsko na premiérové vítězství po postupu mezi elitu čeká, s jedním bodem je poslední. Dvěma góly se na francouzském triumfu podílel útočník Justin Addamo, který nastoupil poprvé. V polské brance si v průběhu zápasu odbyl premiéru český rodák Tomáš Fučík, který teprve minulý týden obdržel polský pas.

Sestřih utkání Polsko - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Francouzi byli v úvodu aktivnější a podařilo se jim dostat do vedení. Polský brankář Murray si sice připsal několik dobrých zákroků, v 9. minutě ale pustil za svá záda bekhendovou střelu Addama, který nastoupil poprvé na turnaji. Stejný hráč se podepsal i pod druhý gól, když tečoval Auvituovu střelu.

Poláci se mohli vrátit do utkání v přesilových hrách, ani jednu ze dvou výhod v první třetině však využít nedokázali. Soupeř naopak proměnil hned první přesilovku, zakrytý výhled amerického rodáka v polské brance využil Da Costa. Snížit mohl Macias, Ylönen byl ale připravený.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Do polské branky se pak místo Murrayho postavil Fučík, v oslabení ale rychle inkasoval i on. S šancemi Polska na solidní výsledek to nevypadalo valně, nováček elitní skupiny se ale dokázal vrátit do zápasu. Ve 37. minutě se pohotovou dorážkou prosadil Pas a probudil polské fanoušky v ostravské hale. Následně předvedl Fučík výborný zákrok proti Da Costovi a Fraszko o pár sekund později z brejku snížil na 2:4.

Oba týmy si ve třetí části mohly pomoct přesilovými hrami, Ylönen i Fučík ale své spoluhráče podrželi. Francie nakonec cennou výhru, která ji přiblížila záchraně, udržela i při závěrečné power play soupeře.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

MS v hokeji, skupina B
Polsko - Francie 2:4
Branky: 27. Pas, 28. Fraszko - 9. a 12. Addamo, 25. Da Costa, 28. Bellemare