CAF získal dvě velké zakázky na nové vlaky metra. Jezdit budou v Oslu a Madridu

Nové metro pro Oslo. Foto: CAFNové metro pro Oslo. Foto: CAF

Výrazně větší je zakázka pro Madrid, má hodnotu 450 milionů eur.

Španělský výrobce kolejových vozidel CAF získal dvě nové zakázky na výrobu vlaků metra pro dvě evropské metropole. Dodá je do Madridu a Osla.

V případě Osla jde o zakázku pro tamější dopravní podnik Sporverein. Podle dohody dodá celkem 20 vlaků s opcí na 90 dalších souprav. Hodnota základního kontraktu je 150 milionů eur.

Nové vlaky pro T-Bane, jak se nazývá metro v Oslu, budou označeny jako M4000, vycházet budou z platformy INNEO. Půjde o obousměrné třívozové jednotky s dveřmi na obou stranách. Jednotky budou vybaveny baterií, která umožní v případě výpadku napájení v trakční síti dojezd do nejbližší stanice. Budou také připraveny na automatický provoz, pokud bude v Oslu zaveden.

Nové vlaky by se měly objevit i na nové lince metra Fornebu, která se aktuálně staví a otevřená má být v roce 2027. Propojí čtvrti  Majorstuen a Fornebu na jihu metropole. Nová trasa bude dlouhá 7,7 kilometru.

Ještě větší zakázku získal CAF na konci dubna v Madridu. Tamější radní odsouhlasili objednávku 40 nových vlaků metra v hodnotě 450 milionů eur. Půjde o šestivozové soupravy, které nahradí starší modely zejména pro linky 6 a 8.

Tagy CAF Madrid Oslo
7 komentářů