Na letišti v Piešťanech přibude charterových letů, pokračuje i pravidelná linka do Tel Avivu

Zahájení letní sezóny v Piešťanech. Zdroj: Letisko PiešťanyZahájení letní sezóny v Piešťanech. Zdroj: Letisko Piešťany

Zásadní novinkou bude celoroční provoz letů do Hurghady.

Letiště Piešťany spustilo letní dovolenkovou sezónu. Nabídne charterové spojení do Hurghady a Antalye, přičemž počet letů do obou destinací oproti loňským sezónám naroste. Jen do tureckého letoviska se má létat až pětkrát týdně. Zásadní novinkou pak je, že provoz letů do Hurghady přejde na celoroční.

V průběhu května navíc začne do Piešťan opět létat pravidelná linka z Tel Avivu, zaměřená na podporu incomingového turismu. V tiskové zprávě to uvedl Trnavský samosprávný kraj.

„Dlouhodobá práce managementu a ozdravný proces přináší výsledky. Tržby letiště za rok 2023 dosáhly 1,9 milionu eur, tedy v přepočtu téměř 47,5 milionu korun, což je o 65 % více než v roce 2022. To vše se podařilo i díky desítkám charterových letů,“ řekl trnavský župan Jozef Viskupič.

Jak Viskupič dodal, za úspěch považuje také spuštění pravidelného spojení Tel Aviv – Piešťany. Cílem linky je podle něj přivést turisty ze zahraničí a posílit tím cestovní ruch v regionu. Lázně v Piešťanech jsou pro izraelské turisty dlouhodobě oblíbené.

Rekordní počet cestujících

Za celý rok 2023 odbavili v Piešťanech rekordních více jak 27 tisíc cestujících. Letos chce vedení letiště na loňská čísla minimálně navázat.

„Areál piešťanského letiště navíc čeká několik investic do zkvalitnění infrastruktury. Společnost Cirrus již získala stavební povolení k vybudování hangárů a v řešení jsou i další smlouvy na výstavbu dalších hangárů od investorů, kteří již mají v současnosti v pronájmu pozemky a realizují opravárenské činnosti na ploše letiště,“ napsal Trnavský samosprávný kraj.

Komfort cestujících a návštěvníků Piešťan má zvýšit i připravované parkoviště s kapacitou téměř 200 automobilů. Dokončení se očekává v příštím roce.

Letiště Piešťany.Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Letiště Piešťany.
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Tagy Letisko Piešťany Letiště Piešťany Piešťany PZY slovensko Trnavský samosprávný kraj
2 komentáře