Vystavujte faktury on-line a mějte víc času na podnikání i odpočinek

Většina podnikatelů dnes vystavuje faktury on-line. Zabere jim to jen pár minut, mají vše správně, fakturovat mohou kdykoliv a odkudkoliv. A to dokonce zdarma, nebo jen za pár korun. Používají totiž fakturační program.

V programu vystavíte faktury jako plátce i neplátce DPH, zálohové faktury, ale také cenové nabídky a další doklady. Tyto programy mívají nejnižší tarif zdarma, třeba do určitého počtu vystavených dokladů – fakturační program iDoklad takto můžete používat zdarma neomezeně dlouho.

Pokud vystavujete faktur více, platíte za program měsíční poplatek v řádu pár stovek korun. Cena za vystavenou fakturu se tak odvíjí podle jejich počtu.

Faktury rychle a správně

Vystavení faktury on-line zdarma je snadné. Zadáte IČ klienta, nebo si ho vyberete z adresáře. Vyplníte položku, kterou fakturujete, a cenu. Zbytek už program doplní sám. Sečte celkovou částku, doplní fakturační údaje zákazníka, přepočítá DPH, nebo převede koruny na eura podle aktuálního kurzu ČNB.

Celé vám to nezabere víc než minutu. Zároveň máte jistotu, že je vše vyplněné správně a v dokladu nic nechybí.

Aby faktury dobře vypadaly

Správnost faktury je klíčová. Pro podnikatele je ale důležité, aby jeho faktury vypadaly jako od profíka. I proto používají fakturační program.

Při vytváření faktur si vyberete z několika vzorů. Vložíte si do nich logo své firmy, podpis, nebo si fakturu vyladíte do firemních barev. Fakturu také doplníte o poznámky pro svého zákazníka, nebo o QR kód pro rychlou platbu.

Fakturace on-line a další automatizace

Další výhodou on-line vystavování faktur je, že si fakturační program propojíte s dalšími softwary, které používáte. Usnadníte si tak spoustu práce, protože nemusíte žádné údaje přepisovat nebo kopírovat z jednoho programu do druhého.

Už zmíněný program iDoklad propojíte s:

  • bankou, aby se vám faktury párovaly s platbami,
  • e-shopem, aby se podle objednávek rovnou vystavovaly faktury,
  • CRM, abyste měli vždy aktuální údaje o zákaznících,
  • nebo účetním systémem, aby ke všem dokladům měli přístup vaši účetní.

Vyzkoušejte si on-line fakturaci zdarma

Funkcí, které fakturační program má, je mnohem víc. Můžete si například přidat ceník položek, aby jejich zadávání do faktury bylo ještě rychlejší. Nebo si připravíte vzory faktur, ze kterých iDoklad zákazníkům automaticky pravidelně generuje další faktury se stejnou částkou.

Nejlépe to posoudíte, když to sami vyzkoušíte. Fakturační program iDoklad vám zdarma nabízí všechny funkce, tak je otestujte a uvidíte, jak vám usnadní podnikání.

Redakce portálu
Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce